Humor

Ett svart litet julrim

God fortsättning på julen kära du … hoppas att du hade en riktigt mysig julafton tillsammans med familj och vänner … och att det blev lagom av allt, i synnerhet alkoholen tänker jag … För julen ska väl ändå vara barnens högtid, eller hur. Så vad passar bättre då, än ett litet svart rim, om ett djur?

… Och en liten påminnelse att inte låta barnen leka med tändstickor 😉

Ett svart litet julrim om guldhamstern Tim

”Eller hur!? Kommer inte på frågan!” Röt min man och blev sur, när jag och barnen förde på tal att skaffa ett ännu ett djur. – Vi har redan ett ZOO i sängen, det var tydligt och klart att det var poängen. Men när vi på hans födelsedag kom hem med dig, lille Tim, i en rosettprydd ask, smälte hans hjärta till rosa slask.

Veckor blev till månader, månader blev till år medan du växte dig stor och stark. Vi tränade apport och pli, gosade och fyllde din skål med kravmärkt havrekli. På nätterna sprang du dig trött i ditt evighetshjul, varav du fick bo i ett värmeisolerat utomhusskjul. Med dig i vårt familjeliv, blev vår gruppdynamik mycket mer positiv. Ända till den frostiga decemberdag, när vår familjedröm (bokstavligen) gick upp i rök. Tack vare  DIG ditt ludna lilla hamsterök.

Jag minns det som det var igår, den vedervärdiga domedag när familjen (plus hamster) tog bilen till Åre … och ”pappsen” körde som en fartdåre. Du förstår, Totte (5 år) ville ingen illa, utan bara julstämning skapa, när han i din bur tände ljus … Nu får vi dig från gallret skrapa, dina rester torra som snus.

Här ligger grilloset tät av rökt maräng, medan du, din egoist, skuttar ystert på de sälla jaktmarkers-äng. Vadan denna gråt, vadan denna sorg? Familjevillan i Bromma har förvandlats till bedrövelsen borg.

Med din hastiga bortgång kom bistra tider. Såklart var det inte ditt fel att du dog … Men fatta att det svider?!

Du… du ligger där förkolnad och tyst, säger inte ett endaste knyst. Säg mig lille Tim, vad ska barnen leka med nu? Expediten i smådjursbutiken garanterade livslängd 3 år, minst. En dammtuss är mer kul än du!

Du var oss trogen och kär, men att ha kastat etthundrafemtio kronor i sjön (för en död hamster) känns i ärlighetens namn sådär. Jag har mejlat försäkringsbolaget om ersättning för sveda och värk, medans du vilar i Jesu julkrubba, en förkolnad hamsterängel, i din snövita nattsärk.

Tim, vår lilla ludna slickepinne, farväl, auf wiedersehen! Du kommer för alltid att leva i familjens minne.

Ett svart litet julrim

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply