Hälsa

Investera i livet

Första arbetsdagen och så julen var över. Kvar är bara mellandagsrean och shoppinghysterin med pockande nyhetsbrev: ”Fick du inte klappen du önskade dig???” Jesus! Går livet ut på att handla undrar jag, ska vi investera i varandra genom prylar?

En återkommande mening som korsar min hjärna inför 2018 är – ”investera i livet” … Och inte som i att köpa nya saker, utan som i att inte låta jobbet (och andra obetydliga saker i det stora hela) gå ut över hälsan och relationer. Sluta vara lat och förändra saker som jag inte trivs med. Fixa med lägenheten, göra den mer hemtrevlig. Förkovra mig, anmäla mig till en kurs eller två. Planera min tid bättre och ha en bättre plan med det jag gör. Satsa på kvalitet framför kvantitet. Gräva där jag står.

Det här med att konsumera för sakens skull, jag har aldrig förstått det? Alltså, fy för mellandagsreor! Jag blev nästan rädd för mänskligheten när jag tog en sväng om in på Zara igår för att se om ett par skor jag velat ha länge fanns kvar i min storlek. Folk praktiskt taget klättrade över varandra i jakten på billiga saker, likt panikslagna råttor som flyr ett sjunkande skepp. Jag pep snabbt ut därifrån och struntade i skorna.

På tal om att planera bättre … jag  en del tankar om bloggens fortsättning… om hur jag ska lägga upp innehållet fortsättningsvis. Hoppas du kommer gilla det. 🙂

You Might Also Like

2 Comments

 • Profilbild
  Reply
  pilla
  december 27, 2017 at 10:33 f m

  Nej, mellandagsreor håller jag mig också ifrån.

  • Malin Nylén
   Reply
   Malin Nylén
   januari 5, 2018 at 9:25 e m

   Det gör du bra i 😉 Gd fortsättning! (tre veckor senare, haha)

  Leave a Reply