Hälsa 40 plus

Hälsomål 2018

Foto. Sandra Birgersdotter

För mig handlar hälsa om att upprätthålla ett jämt flöde av positiva inslag i vardagen. Det handlar inte om det enskilda träningspasset … eller det specifika livsmedlet. För mig handlar hälsa om helheten och att uppleva balans i livet. Mitt mål är att känna mig energisk och glad, orka med att både träna, jobba och finnas till för mina närstående. Och för mig själv, sist men inte minst, att orka ägna mig själv mer än 3 sekunder i spegeln på morgonen.

Inför det kommande året som bara står runt hörnet, med tanke på att nyårsafton är i morgon (eller “i dag”, när du läser det här) har jag tankar som att “vilja komma i bättre form” … det innefattar både att tappa några kilon runt midjan men även att må bra såklart. De senaste 4-5 åren har jag velat gått ner 10 kg, för att komma ner till den vikten jag hade när jag först träffade Mårten. Men jag tror att “10 kg”, den fixerade siffran, är en symbol för någonting annat och kanske mer förknippat med en känsla? Känslan av att känna mig sexig, stark och smart, underbar och oövervinnerlig, som en “superwoman”! Så som du alltid känner dig i början av ett förhållande … innan man blottat alla sina sidor och verkligheten tagit över. Kanske kan man säga att nyförälskelse handlar mer narcissism än kärleken till den andra personen, dvs att få se uppleva sig själv och sin egen härlighet, genom den andres ögon?

Nej, jag tror snarare att vad jag behöver för att ta träningen till nästa nivå, är ett specifikt träningsmål. Och med två träningsresor på vårkanten, den första redan om några dagar … och både flera millopp och en halvmara att träna inför… Samt att äta lite bättre (mer regelbundet, lite renare) kommer vikten inte vara ett problem.

Det här med att “träna för utseendet”tror jag inte räcker som bränsle i längden, tror du behöver associera träning till någonting annat än bara “resultat”. Dels fylla träningstiden med gemenskap och ett socialt värde, men även ha ett bestämt mål som gör att du tar träningen på allvar. Och inte skarvar så fort du får en deadline som kallar. Inte låta jobbet och andras behov bli viktigare än du själv. Du behöver syre först för att kunna hjälpa andra, flygplanskatastrofpsykologin du vet. 😉 Du har ALLTID tid att träna en kvart, om du verkligen vill. Hälsa handlar om aktiva val och prioriteringar.

På tal om att göra träningen till rolig och social, nu har “Marre“, The workout plan, ett “nystartserbjudande” där du kan köpa ett 10 ggr  klippkort hos henne. Välkomnar dig varmt till vår härliga gemenskap på Studio Levels. HÄR hittar du det. Maries cirkelträning och boxpass är för alla kvinnor i alla åldrar och oavsett träningsnivå.

Med dessa ord vill jag tacka dig för det här “bloggåret” och önska dig ett riktigt Gott Nytt och hälsosamt år. Låt 2018 bli det året du tar tag i dina drömmar på riktigt! Och DU är alltid viktigast i ditt liv, kom ihåg det. “Amen”<3

Kram // Malin

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply