Hälsa

Psykisk ohälsa hos barn och unga, varför ökar den?

Psykiska ohälsa, den ökar lavinartat i samhället i dag hos barn och ungdom. Så pass att det har utvecklats till en politisk sak. I dag är jag aktuell med en debattartikel på temat med fokus på riskgruppen unga kvinnor 18-24 … Jämfört med bara några år sedan har statistiken ökat med 70 % enligt Socialstyrelsen undersökningar. Till det finns det förstås massor av bidragande orsaker till grund, jag är ingen tonårsmamma men jag har skrivit om vad jag tror kan vara några av livsstilsfaktorerna som får tjejer att känna sig otillräckliga i samhället. Läs mer på nyheter24.com säg vad du tycker!

Psykisk ohälsa hos barn och unga, varför ökar den?

“De senaste alarmerande nyhetsrapporterna har handlat om psykisk ohälsa. Socialstyrelsens undersökningar visar att barn och unga mår dubbelt så dåligt i dag än för bara några år sedan. Sociala medier och insynen i andras liv, kan vara en av många stressfaktorer, liksom bristen på kommunikation och den förlorade närheten till varandra. Det som förr hette ”rygg mot rygg” heter numera “axel mot axel”. Det är så vi umgås i dag. ” Läs vidare på Nyheter24.com

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply