Hälsa 40 plus

Från dagis till äldreboende

När jag var liten älskade jag alla sorters gummireptiler, ju äckligare desto bättre, och vem vet vet om jag egentligen är en trollunge? Mitt starkaste och mest traumatiska dagisminne var när min dagisfröken hade sönder min gummiorm. Frustrationen var total! Dagisminnet som fortfarande känns, och ändå har jag bara 16 år kvar till 60. Kan även du fyllas av den där enorma omskakande känslan av att “shit nyss gick jag på dagis och snart sitter jag på äldreboende?!”

Fick mens i går. Räknade ut att det bara var tre veckor sedan sist den här gången?! Pratade med min mamma i dag som berättade att hon var strax efter 40 när hon själv hade uppsökt läkare för samma symtom och det som händer i kroppen är att den börjar producera mer östrogen, mindre gulkroppshormon och gör färre ägg… för att så småningom upphöra helt. Mensen alltså. Både mamma och hennes mamma, var båda 50 när den slutade komma. Jag har 6 år kvar. Den gyllene medelåldern – håll i dig Mallan, nu kastar den loss på allvar!

Från dagis till äldreboende

Nyss var vi 25, visst var vi mamma? 😉

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply