Hundliv

Hundkurs – bra för att boosta relationen med din hund

Hundkurs är ett bra sätt att boosta relationen med din hund. Det finns massvis av kurser att välja mellan, men precis som med motion spelar det mindre roll vad man gör, utan ATT du gör något tillsammans med hunden. En hund behöver hjärngympa precis som vi! En hund blir inte trött av att bara springa. Men framförallt tror jag att det är viktigt att vara närvarande med hunden … Jag märker hur glad och tacksam Nitro blir när han får min odelade uppmärksamhet och jag får lite dåligt samvete när jag tänker på hur ofta jag har uppmärksamheten i mobilen eller i datorn. Många gånger är det inte ens viktigt!

Hundkurs – bra för att boosta relationen med din hund

Så nu var alltså  fyra kurstillfällen i tricks med Rebecca Rudhe (etolog och hundcoach) och Glada Jyckar till sin ände. Måndagsminglet för Nitro och måndagsbullen för matte. Skämt å sido, det har varit bra för vi-känslan att gå på kurs. Jag upplever att jag och Nitro har fått en mycket tightare relation den senaste tiden. Jag har lärt känna fler sidor av honom nu och jag känner mig inte lika utbytbar som tidigare.

Nitro är en underbart charmig och personlig, glad, snäll och lyhörd liten hund. Han slår faktiskt hål på myten om att man ska välja den valp som kommer fram först. Vid första mötet höll Nitro sig i bakgrunden och Ninja, brorsan som numera är bortadopterad, var den som slängde sig på rygg framför fötterna på Mårten. För mig var det viktigt att Mårten kände sig delaktig i valpköpet … (så det blev Ninja) Men det var någonting med Nitro som gjorde honom till mitt förstahandsval. Kalla det intuition om du vill?

Läs även Hundkurs i tricks – någonting för dig?

Hundkurs – bra för att boosta relationen med din hund

Nitro och Ninja som valpar <3

Hundkurs – bra för att boosta relationen med din hund

Hundkurs – bra för att boosta relationen med din hund

Hundkurs – bra för att boosta relationen med din hund

Stolt mamma-syndrom 😉

Nitro, undra just vad nästa utmaning blir ..?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply