Hälsa 40 plus

Från depp till pepp – plötsligt vänder (händer) det!

Från depp till pepp! Plötsligt vänder (händer) det! Det känns i hela kroppen. Det är samma sak varje år …  Vinterdepression! Jag klarar inte av mörkret och ramlar ner i ett svart hål. Tuffar på sparlåga … tappar livslusten. Är det dessutom mycket stress omkring mig, blir det flera resor värre. Tur att jag har en hög lägsta nivå?
När jag är mitt i eleändet (läs mitt inre drama) har jag jättesvårt att avgöra vad som är vad … Det vill säga, om ”allt” är fel på riktigt … eller om det ”bara” är vädret och en förbipasserande fas? Det är nästan så att jag inte borde blogga … Kanske till och med låsa in mig hemma under den här (tyvärr långa) perioden … Eftersom jag har svårt att vara nyanserad och blir lätt lite för transparent. Spröd och skir som ett jävla bakplåtspapper! En genomskinlighet som lätt kan lämna en oskön eftersmak … Vid tillfällen då jag upplevt att jag varit för lite för öppen med fel person, och i fel sammanhang. 

Tack! Vem tände lampan?

Men, sedan ett par dagar tillbaka, tack o lov, var det som någonting “klickade till” i skallen och livet känns med ens ljusare igen!
Jag är inte exceptionell, utan är hundra procent medveten om att jag inte är ensam om att må så här kasst på den mörka sidan av året.

3-5 procent svenskar lider av vinterdepression

Säkert fler?

Vinterdepression är inget påhitt, vi  är många som drabbas i vårt avlånga land.. Cirka 3-5 procent svenskar, enligt Anders Hansen, drabbas som jag av årstidsbunden depression.

Laddar om!

Nu laddar jag om. Som en jockey i startfållan, för att ta tag i allt som jag vill ta tag i men inte orkat … Startklar att kasta mig i väg på min “häst”!
Om en vecka eller två kommer jag vara mig själv igen. Drivna och glada, roliga fru Nylén. Entreprenören som ser möjligheter framför hinder. “Piggelin-Mallan” som tycker det är roligt att träffa vänner och bokar träningsdejter till höger och vänster. Tjejen i träningstightsen som orkar vara snygg och fräsig och inspirera på sociala medier. Hälsojunkien som föredrar chiapuuding framför choklad och smoothies framför vin (Ooops! nu ljög jag visst lite, haha) Organisatören som roddar och är full av idéer. Medmänniskan som orkar finnas där – både för mig själv och andra.

Nu kommer det bli gladare och roligare bloggar mina vänner … varvat av djupdykningar såklart. För det är ju sån jag är:
Djup
Passionerad
Orädd
Påhittig
Reflekterande
Engagerad
Uthållig
Intutitiv
Driven
Kreativ
Och glad. För det mesta. Men också ledsen och trött ibland.
Känslig och Sårbar …
“Bara Malin”. En människa i min ofullkomlighet … Precis som du. <3

Från depp till pepp

Jag och mitt “shit” på väg till gymmet.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Profilbild
    Reply
    Eva
    mars 21, 2018 at 1:39 e m

    💕☀️👍💪❤️

  • Leave a Reply