Humor

#TBT Fruktstund har guld i mun?

#TBT … Fruktstund har guld i mun? Tillbakakaka på en torsdag! Förra veckan gjorde jag en intervju med företagsledningen på Skandia och inför detta möte grävde jag i mitt förflutna eftersom jag gjorde ett projektarbete med Skandia i Sälen, för snart 11 år sedan. På en gammal USB-sticka hittade jag både gamla bilder och utkast på blogginlägg. Min första hälsoblogg på en känd vimmelsajt. Blev full i skratt när jag påmindes om hur jag släpade kassar med färsk frukt från Hötorget på bussen till Sälen … Annette, min partner in crime på den tiden, hävdade att frukt var en hårdvaluta på skidresorten. Och vi som skulle ha en renlevnadsvecka med tidiga morgonpromenader och smoothies. Måste varit en riktigt sjuk syn med mig och all den där frukten på bussen. Som en “hälosjunkisarnas Laila K.”

Lika “skruvat” som det måste ha sett ut, utifrån. När jag förra året, efter en otroligt stressig tremånaders-jobbperiod får ett kreativt infall och kommer på (och genomför idén) att skulptera djur av grönsaker, frukt och bär … fotografera och ställa ut som fotokonst på Konstnärshuset. Jag pressade fram 22 djur under en vecka när Mårten var bortrest. Jobbade på dagarna och skulpterade på kvällarna. Dessutom hittade jag på en saga, som jag författade i huvudet under en natt och skrev dagen efter … “VIGGO VILSE I VEGOLAND“. Vernissaget blev för övrigt jättelyckat och resten är historia … Bilderna finns att både se och köpa om man vill på shop.malinnylen.com

#TBT Fruktstund har guld i mun?

När Ninjan är borta …

#TBT Fruktstund har guld i mun?

Simmar mot strömmen? Guldfiskar av citroner, grapefrukt och morötter …

#TBT Fruktstund har guld i mun?

“Finding Lemon ” 😉

#TBT Fruktstund har guld i mun?

Jag och Annette på mitt vernissage på Konstnärshuset, förra våren i April.

#TBT … Här är delar av blogginlägget jag skrev 2006!

” Fick ett sms från Annette i går : ” Hej, toppen om du kan köpa en 8-hours Elisabeth Arden till mig. Handlar du med grönsaker/frukt upp? Missa ej bussen! Kram”  Jag och Annette har för avsikt att köra tre veckors “hälsokur” under vår Sälen vistelse med mycket protein, grönsaker och frukt. Frukten här uppe i Sälen är inte särskilt fräsch och dessutom extremt dyr! T.ex. kostar paprikan i en av Sveriges största matvarukedjor 80 kr kilot!
Varav jag och Annette kom överens om att jag skulle köpa med mig färsk frukt från Hötorget upp hit till vinterland.

En sjuk människa i en sund kropp?

“Nu ska hon få för frukt!” och  shoppade jag loss frukt och grönt för “kung och fosterland.”
Skrattade högt när  frukthandlaren plockade ihop min blygsamma order på en hel låda bananer, 50 st avocados, 6 st vindruvsklasar, 5 st kartonger jordgubbar, 4 st kartonger litchieplommon och 5 askar plommontomater… Plus en ananas på köpet! (“kompispris!”) Mina medresenärer “hajade till” genom att slänga blickar då jag stuvade in alla mina fruktkassar i bussen bagageutrymme ibland all skidutrustning. Och när jag efter drygt sex timmars bussresa började närma mig målet skickade jag ett sms till min skjuts om att ;” han var tvungen att hjälpa mig med alla mina shoppingkassar till bilen”… Fick ett skämtsamt sms tillbaka om att ; “Ja, och du kommer väl också i kort kort och högklackat”… “Sören” såg lite smått chockad ut då jag lassade ut mina fruktkassar från bilen. Inte riktigt vad han hade förväntat sig, ha ha!” Annettes spontana kommentar då hon såg alla frukt var; -” Du är en sjuk människa Malin- mycket sjuk”…

Nu sitter jag här framför datorn och avrundar dagen med en fruktsallad. Imorgon blir det havregrynsgröt med banan till frukost, bananer med solrosfrön till mellanmål, “bananlasange” till lunch, “banangratäng” till middag och bananpaj till efterrätt. Snacka om att bokstavligen gå bananas!”

#TBT Fruktstund har guld i mun?

Hur många smooties och juicer kan man press under en vecka?

#TBT Fruktstund har guld i mun?

Hello banankontakt! Snacka om att ordagrant gå bananas!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply