Hälsa 40 plus

Våffeldag och vårvintersol i Skåne

“Happy Våffeldag!” Jag och Nitro är nere i Skåne och hälsar på mamma och Uno. Vi har både firat Våffeldagen och tidsomställningen. Underbart att det äntligen går mot ljusare tider! Här nere i Nybrostrand, en mil öster om Ystad, är det vårvintersol och all snö är borta sedan förra veckan. Det var länge sen jag behövde ett miljöombyte så mycket som nu. Jag älskar verkligen att vara här nere i natursköna Skåne. Faktum är … att  jag mycket hellre här nere och joggar i Sandskogen vid havet, än på beachen i Los Angeles. Kanske låter konstigt i de allra flestas öron men så ”otrendig” är jag. Och från Ystad till Stockholm slipper man ju också jetlagen, vilket golvade mig totalt när jag och Mårten var i LA i höstas tillsammans. Mårten fick ingen alls, medans jag vaknade klockan tre på natten varje natt, under en veckas tid efteråt, och kände mig helt upp och nervänd.

I morse sov vi ut och åt långfrukost. Därefter promenerade vi en mil i det fina vädret i skogen. Egentligen hade jag tänkt att jogga, men det finns ju ett fint värde i att promenera tillsammans och prata också. Dessutom är det lättare att komma iväg om man sänker ambitionsnivån. Faktiskt känns det i benen av att ”bara” gå OM du pinnar på en mil i snabbt (pulshöjande) tempo. Våffellunchen efteråt smakade mumma kan jag lova. Smakar mat någonsin så gott som efter motion eller träning?

Efter lunchen hade jag och mamma planerat att åka ut till en klädbutik som hade nyöppning mitt ute på vischan, men vi slant på öppettiderna i och med sommartiden. Ett fascinerande landsbygdsfenomen det där … att folk vallfärdar flera kilometer för en liten butik på landet. Jämfört med Stockholm där läget är jätteviktigt för att en butik/restaurang/ gym ska funka.

Det blev visste en liten “dagboksblogg” i dag, men det kanske kan vara trevligt som omväxling? Ibland behöver man sänka ambitionsnivån även med bloggandet för att det ska bli av. Hoppas att du har haft en fin helg! I morgon tänkte jag testa nya träningstrenden “Plogging” … mer om det då!

Våffeldag och vårvintersol i Skåne

Turturduvorna <3

Våffeldag och vårvintersol i Skåne

Mammas goda våfflor

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply