Träning

Plogging – träna för en god sak

I går testade jag nya träningstrenden ”plogging”, det vill säga att jogga och plocka skräp samtidigt. Crunchar man när man böjer sig ner blir det ju lite extra träning för magen … Det finns ingenting jag hellre är ambassadör för än initiativ som verkligen gör skillnad på riktigt. Vi måste alla engagera oss och göra vår individuella insats för att vända världen till det bättre.

Tänker på naturen och vad den betyder för mig. Brukar säga att Nitro (min hund) och naturen är min “yoga”, cykeln min “Rolls-Royce” och pennan mitt “svärd”. Lite på skämt. Lite på allvar.

Plogging – träna för en god sak

Tittar ut över havet och tänker på vad naturen betyder för mig. Och vad den betydde för mig under uppväxten.

Mina starkaste barndomsminnen av lek var inte med dockor eller playstation, utan när jag och mina kompisar byggde kojor i skogen och hoppade som vargar mellan stenar på skolrasterna. Ja, inte på gymnasiet utan i lågstadiet förstås. 😉
Eller som när jag och mormor, som var konstnär, åkte på målarutflykter på somrarna. Hon var realisten och avbildade havet som det såg ut. Mitt hav blev rött. Precis som hatten som mormor alltid bar.

Plogging – träna för en god sak

En av alla målarutflykter tillsammans med min älskade mormor. Här var jag 13 år.

Under tonåren blev löpningen mitt andningshål. Löparspåret var en plats där jag bearbetade känslor. Min oas där jag hämtade kraft och energi. Fortfarande i dag har naturen samma betydelse för mig, även om jag inte längre springer med samma ambitioner som då, utan är mer av en njutningslöpare … 

Vår vackra svenska natur, den jag själv fått möjligheten att växa upp i, kan vi inte längre ta föregiven på det sätt som vi gjort under alla år. Nu är det dags för oss att skärpa till oss och ge tillbaka till naturen på samma villkorslösa vis som den funnits för oss!

Namste på den?

Plogging – träna för en god sak

Crunchar man när man böjer sig ner för att plocka skräp får även magen träning.

Plogging – träna för en god sak

Kan det bli mer miljövänligt än plogging i en återvunnet joggingset av petflaskor! Som denna jacka och bralla från SOC´s hållbara Rerun-kollektion … Och tygpåsar såklart! Istället för plast. Känner mig både snygg och som en miljöhjälte i ett och samma “paket”!

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Celine
  mars 27, 2018 at 7:37 e m

  Otroligt smart grej!

  • Malin Nylén
   Reply
   Malin Nylén
   mars 27, 2018 at 11:26 e m

   Ja, eller hur! 🙂

  Leave a Reply