Hälsa 40 plus

#PINNAPÅ – det har aldrig känts enklare att träna!

I dag har vi dragit igång Facebookgruppen #PINNAPÅ med fokus på hälsa och vardagsmotion. Träningsmöjligheter finns överallt och sänker du förväntningarna kommer det kännas jättemycket enklare att komma iväg!. Och du behöver inte ens ta dig i väg för att träna … inte ens byta om, om du inte vill.
Min uppfattning är att vi ofta krånglar till det lite för mycket för vårt eget bästa … Vi gör det lite för stort och komplicerat mot vad det behöver vara … vilket lätt resulterar i att det istället blir ingenting gjort.

Hashtagen kom jag på när jag, efter ett kortare träningsuppehåll, för ett tag sedan värmde upp på löpbandet och när hjärtat började jobba och huvudet piggnade till, blev jag (som så många gånger tidigare) påmind om vad benen är till för, och spontanpostade en film på instastory på mina lätt joggande ben med #PINNAPÅ
”Pinna på?” Så himla enkelt egentligen, bara röra lite på fötterna en stund … det behöver inte vara mer avancerat än så.  ”Move your ass and your mind will follow!” Motion är nyckeln till väldigt mycket … för börjar du röra på dig kommer en massa annat också falla på plats.

Känner mig lite som ”vardagsmotionens mamma” i det här … och tack vare min hund, Nitro får jag alltid till mina 10 000 steg (och mer) men även jag behöver jobba aktivt för att slita mig från datorn och få mina 30 minuters pulshöjningar (alltså mer än vardagslunken)  om dagen …

Jag tror på enkelheten med saker och ting … och jag tror på möten och gemenskap. Och jag VET att behöver rör på oss för att må bra. #PINNAPÅ helt enkelt! Min förhoppning är att du ska hitta motivationen tillsammans med oss!

Läs gärna dagens artikel om initiativet  #PINNAPÅ – med fokus på hälsa och vardagsmotion

#PINNAPÅ – det har aldrig känts enklare att träna!

Marie Isaksson 27, är tvåbarnsmamma och tränar 2-5 gånger i veckan. Hon anser att det kan vara svårt att få tiden att räcka till, men att timmarna finns om man vill. Läs intervjun med henne på Iamready.se

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply