Hälsa 40 plus

Pollenallergi eller förkylning? Så skiljer du på symptomen!

Förkylning eller pollenallergi? Det kan faktiskt vara lätt att ta miste på. Rinner näsan och svalget “kliar” och du känner dig tröttare än vanligt… du kanske till och med dras med huvudvärk? Ja, då är det tyvärr troligt att du är pollenallergiker! Just nu är halterna höga av björkpollen hemma i Sverige (bloggar från ett hotellrum på Kreta) Ett tips till dig som tränar kan vara att träna tidigt på morgonen om du ska träna utomhus. Det underlättar även att träna regniga dagar. Ett annat tips jag fick från vår (I am Ready´s) läkarstudent Emelie (med knappt ett år kvar på läkarlinjen) är att börja med medicineringen i tid och att se till att alltid vara väl medicinerad.

Pollenallergi eller förkylning? Så skiljer du på symptomen!

Nedan kan du läsa om hur symptomen av pollenallergi och förkylning skiljer sig åt. Snarlika som sagt och det kan vara jättesvårt att skilja på vad som är vad. [KÄLLA]

 

Pollenallergi eller förkylning? Så skiljer du på symptomen!

Pollenallergi eller förkylning? Så skiljer du på symptomen!

Det är skönt med en löptur men inte med snorig näsa och irriterad hals.

Personlig reflektion

Jag har varit hängig en vecka, näsdroppar och alvedon har varit mina bästa vänner. Resdagen igår var hemsk ner till kreta. Men redan i dag mår jag så mycket bättre och jag börjar undra om det inte är allergi istället för förkylning?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply