Resa

Semester-tips 2018: Mina 3 i topp-Kreta-upplevelser

Semester-tips 2018: Mina 3 i topp- Kreta-upplevelser, gott folk! Jag befinner mig just nu i Skåne men innan jag går vidare med livet här hemma, tänkte jag avrunda träningsresan på Kreta med mina 3 bästa Kreta-upplevelser. Inte helt objektivt förstås, men den här resan var semester och ingen grävande journalistresa. Vi reste med Springtime Travel´s Kropp & själ-temaresa med fokus på socialt umgänge, wellness och att komma ner i varv.

Semester-tips 2018: 3 i topp-Kreta-upplevelser

Semester-tips 2018: Mina 3 i topp-Kreta-upplevelser

Älskar dörren! Bara denna dörr är en anledning att ta sig till Péfka!

Resmålet: Fiskebyn Markrigialos ligger nedanför Kretas sydöstra hörn, med trevlig befolkning och blandad turism. Hit ska du resa om du längtar efter lugn och ro, inte om du söker partylivet. Här finns en shopping, musikpubar och mysiga tavernor med god mat. Butikerna öppnar ca 09.00 och stänger 22.00. Om du vill vidga vyerna rekommenderar jag dig en tur till byn Péfka samt att göra ett besök på restaurangen Dragon´s Cave.
Minus: Två timmars bussresa till (och från) flygplatsen. Men det är värt det, jag lovar!

 

Bo på sydöstra Kreta: Det svala Ocean Beach Club-hotellet erbjuder en mix av grekiska toner med nordisk fräschör och marknadsförs som ett familjelyx-hotell av rang. Jag är beredd att hålla med. Även om hotellet är bebistätt infinner sig ett lugn över faciliteteten och du har tillgång till både hotellpooler och en kilometerlång privat strand.

Semester-tips 2018: Mina 3 i topp-Kreta-upplevelser

Virgin frozen margaritas vid poolen. Så läskande och gott!

Minus: Hotellmaten är “okej”… men servicen är å andra sidan … är top notch!

Att träna: Hotellet Ocean Beach Club erbjuder ett ultrafräscht och ett ovanligt väl utrustat hotellgym samt ett SATS-Elixia-ledarlett gruppträningsutbut i toppklass. Utöver detta erbjuder hotellet vattengympa, spa och power walks. Har du energi och tid över (och gillar vita hus med blomfasader, blå dörrar, grillat och yoghurt-tanter/gubbar) tycker jag du ska ta dig till Péfka och hyra en guide och vandra i bergen.

Semester-tips 2018: Mina 3 i topp-Kreta-upplevelser

SATS-utbildade gruppträningsledare står för kvalitativa träningspass på O.B.C.

Minus: Inte så många … men man hade kanske kunnat önska sig fler säkra promenad- och joggingstråk.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply