Hundliv

Hundpodden med Kicki & Fanny: Kastrering eller ej – vad är bäst för hunden?

Det finns en ny livsstilspodd för alla hundälskare som heter ”Hundpodden med Kicki & Fanny och som med jämna mellanrum toppar lyssnarlistorna i deras kategori. Jag är med och pratar i avsnittet ”Kastrering eller ej- vad är bäst för hunden?

I en telefonintervju delar jag med mig av mina vitt skilda  erfarenheter av kirurgisk kastration. Nitro som har mått superbra av ingreppet och gått från hormonstin och stressat litet “testomonster” till lugnet själv. Och älskade lilla Ninja … som det tyvärr inte blev så bra för.

Det är så himla lätt att man kastrerar hanhunden för att man tror att det ingår naturligt i ”hanhundspaketet” …  men det där är högst individuellt och man måste gå efter till hundens personlighet och allmänhälsa. Har du en redan osäker hund kan hundens osäkerhet förvärras och hunden, som i Ninjas fall, kan bli utåtagerande.

Att omplacera en osäker hund med utfallsproblematik är jättesvårt. Det är inte många som vill ta över en hund som bits? Jag hade en oerhörd tur som hittade en bra omplaceringsfamilj till Ninja. Men Ninjas öde hade i värsta fall kunnat slutat på ett helt annat sätt …

Så är du nybliven hundägare och går i tankarna att kastrera din hund, tycker jag du ska lyssna på det här poddavsnittet. Tack Kicki och Fanny för att ni lyfter det här viktiga ämnet!

 

Hundpodden med Kicki & Fanny: Kastrering eller ej – vad är bäst för hunden?

På bilden ser du två kullsyskon som har fått precis samma förutsättningar i livet. Ninja till vänster som visar tydliga tecken på stress och Nitro som ligger lugn som en filbunke. Efter kasteringen accelererade Ninjas osäkerhet och trafik och folksamlingar var jättejobbigt för honom, vilket medförde en isolerad och ohållbar tillvaro för honom och mig (och Nitro)

Hundpodden med kicki & Fanny på acast 

Hundpodden med Kicki & Fanny: Kastrering eller ej – vad är bäst för hunden?

Hundpodden – En livsstilspodd för hundälskare! Hundpsykologerna Kicki Fellstenius och Fanny Modig djupdyker i olika ämnen; Hur svårt är det egentligen att få hunden att gå fint i koppel? Hur gör man för att få harmoniska hundmöten och Hur vet man om hunden är lycklig? Vi får också följa nyblivna hundägaren Rose-Marie och underbara Pernilla hjälper oss att få in lite mer glamour i hundlivet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply