personlig utveckling

Talang – en väldigt liten del i det stora hela

Det finns inget jag blir gladare över som när jag får feedback på mina texter. Ofta får jag höra att jag har “talang” för att skriva … och kanske har jag utvecklat en talang i det kreativa skrivandet med åren?

Jag tror inte man föds med talang (men med en fallenhet för olika saker) och att man blir duktig på det man gör tillräckligt ofta och mycket. Faktum är att jag fick 2:or på mina uppsatsskrivningar i första ring på gymnasiet. Min svenskalärarinna tyckte att jag skulle ”förenkla mitt språk”. Men istället för att underkasta mig, började jag slå upp ord i lexikonet. Ja, detta var ju långt innan internet och synonymer.se.

Jag såg det nog mest som en nätverksmöjlighet, när jag i början av 2000-talet började göra mingelreportage. Inte förrän långt, långt senare börjande jag tänka på skrivandet som en karriär. Men att jag blev chefredaktör för ett sportmagasin (på en liten mediebyrå) hade mer med driv än färdighet att göra.

Efterhand har jag utvecklat mitt skrivande genom att skriva mycket (varje dag) och ta hjälp av skrivarmentorer. Jag har frilansat för olika magasin genom åren …  och eftersom jag i min nykterhet förstår att stora  journalistpriset är vääääldigt långt borta … samt det faktum att magasinbranschen är ett ”sjunkande skepp”, har jag det senaste två åren “nischat om mig” och skrivit för olika företag på uppdrag av en webbutvecklingsfirma. Inga prestigejobb på något vis, men jag tjänar mer och får dessutom tacksamma kunder. Dubbelvinst på så sätt.

Förra veckan gjorde jag dock ett frilansjobb för Aftonbladet Viktklubb … Två intervjuer som du kan läsa här om du vill … Med detta önskar jag dig en toppenfin dag! <3

Så ska du fördela dina kolhydrater 

Det här händer när du tränar för hårt 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply