Hälsa

Det är okej att känna sig omotiverad

Motivation är ett rätt laddat begrepp. De flesta budskap går ut på att du ständigt ska hålla dig motiverad och mentalt på topp. Och när vi inte lever upp till våra förväntningar på oss själva blir vi frustrerade. Därför gillar jag Martinas inlägg med hög igenkänningsfaktor, om hur hur du med hjälp av klassiska tankefällor bäst avlivar träningsmotivationen.

Låt oss avdramatisera kring motivation och att den ibland lyser med sin frånvaro. Det är okej att ta en paus. Jag tror att vi behöver “de där dagarna” (perioderna) för att  komma igen. När vi talar om motivation är det ofta kopplat till träning. Men det kan ju finnas massor av områden man kan vara omotiverad inför. Plugget, jobbet och som att känna sig omotiverad till att blogga. Vilket jag vet att (nästan) ALLA bloggare gör av och till.

“Konsten att prestera på en rimlig nivå”

Ett “problem” blir bara ett problem om vi tillåter det. Om vi tar bloggandet som ett exempel, finns det massvis med sätt att ta sig an ett blogguppdrag. Du kan ta ett mindre grepp. Istället för att bjussa på ett helt träningsprogram, välj EN övning/ett tips att skriva om? Eller gör färre uppdateringar? Eller dela med dig om dina känslor i och med din motivationssvacka?

Jag tror de flesta läsare skulle uppskatta mer ärliga inlägg ..? Tror vi är för intelligenta (och för insatta) i dag för att gå på låtsasperfektionen .. fast somliga vill säkert ha en verklighetsflykt när det läser bloggar och slippa vardagen för en stund.

Viktigt att ha realistiska förväntningar

Oavsett vilken väg man väljer, är bloggar inte det senaste skriket inom sociala medier och redaktionell marknadsföring. Har man för höga förväntningar på vad det ska ge blir man lätt besviken, vilket gäller de flesta situationer. Jag vill inte säga “omöjligt”, men det ska väldigt mycket till i dagens mediabrus för att en bloggdebutant ska bli en viral komet. En blogg är ingen ”karriärlösning” men kan hjälpa till att förstärka ditt varumärke och skapa ringar på vattnet.

Så här inför semestern känns det som om de flesta med mig verkar rätt trötta …  För att uppbåda någon slags energinivå försöker jag prioritera sånt som gör mig glad. Som till exempel familj och nära vänner, min hund och träning. Miljöbyte piggar upp  … så som att bredda umgänget. Det är så lätt att göra sin egen lilla bubbla gällande, lägga energi på fel saker och låta saker och ting få alldeles för stort utrymme. Just nu vill jag bara zooma in, göra så lite som möjligt och bara fokusera på det som är allra, allra viktigast.

Jag hoppas att du  har en fin lördag. I dag är Mårten och föreläser i Borås och jag spänner bonusmorsamusklerna här hemma. Nu ska jag och Juli alldeles strax ta oss till Studio Levels och köra ett cirkelträningspass för Marie. Sen ska vi fira Nitros (som fyller 4) födelsedag!

Det är okej att känna sig omotiverad

Myset att bara få hänga med nära vänner …

Det är okej att känna sig omotiverad

När världen säger nej, säger Nitro ja. I dag fyller han 4! Älskade lilla hund <3

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Yolanda
  juni 9, 2018 at 8:49 e m

  Word. Motivation kommer och går

  • Malin Nylén
   Reply
   Malin Nylén
   juni 11, 2018 at 1:51 e m

   Ja, det gör den verkligen 🙂

  Leave a Reply