Hälsa 40 plus

Att må bra är en lyx

Att må bra är en lyx som jag önskar att alla kunde få uppleva. Faktum är att många går runt och mår dåligt helt i onödan, då det är väldigt lätt att normalisera ett tillstånd av att konstant känna sig trött och låg … 

Och har man aldrig upplevt att få känna sig vital och stark, vet man ju inte heller hur det känns. Jag myntade en gång i en intervju att ”Allt i kroppen påverkas positivt av att vara fysiskt aktiv. Och när man som människa förstår den kopplingen – är det den starkaste drogen som finns”. Sant! Men man får jobba lite för det bara. Och när du väl kommer upp för uppförsbacken kommer det kännas fantastiskt! Även vi “träningspersoner” kommer av oss ibland och behöver “ta nya tag”. Så jag vet hur jobbigt det kan vara att ta sig i form.

Jag förstod att inlägget om hormoner och övergångsåldern berörde många … och jag måste säga att jag med den senaste tidens hormonbehandling i kombination med något mer strikta hälsorutiner (regelbundna måltider, motion och bättre söm) har fått mig att må bättre än på mycket länge. Dessutom har jag gått ner ett par klädsamma kilon i vikt.

Tidigare gick jag omkring med en ständig inre stress … nu känner jag mig så mycket lugnare och mer balanserad. Jag ser till och med förbättringar på min hy. Till exempel har jag märkt att mina nasolabiala veck har blivit mindre djupa. (Bara en sån sak!)

Bra saker tåls att upprepas! Går du runt och känner dig lite “ut-zoomad”, som att du inte riktigt är i din kropp… känner dig orolig och kanske sömnproblem? Kolla upp dina hormonvärden med en gång! Att må dåligt är ingenting att gå att dra på …

Jag fick hjälp (Novofem, bioidentiskt östrogen) av en läkare som heter Hilde Löfqvist hos Gynekologen på S:t Görans sjukhus, Friskvårdvägen 1, tel. 08-120 755 00

Nu ska jag och Nitro alldeles strax i väg på en presslunch … Måste kasta mig in i duschen och snygga till mig (jobba hemifrån-fällan du vet)  Hoppas du få en alldeles strålande torsdag!

Att må bra är en lyx

Få saker går upp mot känslan direkt efter ett träningspass när endorfinerna är på topp …

Att må bra är en lyx

Eller att få slappa med en bra bok, omgiven av hundar <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply