Livet

Det sägs att människor som drivs av ett större syfte lever längre?

Just nu uppfylls jag av en inre önskan av att rensa … på (nästan) alla plan… och en längtan efter näring – framförallt intellektuellt. Jag begär inte att någon ska förstå. Det här är även för mig, än så länge tämligen ofärdiga tankar …

För mig har det varit en känslomässigt slitsam början på sommaren som medfört en hel del  besvikelser. Nu behöver jag fylla på mig själv med energi. Zooma in, för att kunna zooma ut igen. Laddar om. För att orka ge.

Därför ser jag jättemycket fram mot kursen i grafisk formgivning som jag ska börja i september. Varje tisdag och torsdag mellan 18-21 kommer jag att plugga och det ska bli så givande! Men först ska jag ju njuta av sommaren som vi har här. Inte önska snabbspola värdefull tid.

På tal om berikande saker. Lyssnade på en galet inspirerande sommarprat med läkaren, hjärnforskaren och entreprenören Mouna Esmaeilzadeh 38 som kastar ljus över mänskligheten genom sin redogörelse om ”arvsanlag och hur man kan ”hacka” vårt DNA …  till och med bestämma vilka barn vi vill ha … och att vi redan är där när vi kan börja diskutera att leva i 150 år och till och med för evigt. Frågan är väl bara om man vill? Och vad som händer om “genetiska saxar” och AI och den biokemiska tekniken handlar i fel händer?

Mouna är en fantastiskt bildad kvinna som vigt sitt liv åt vetenskap. Jag kan känna igen mig lite i henne och hennes tro på någonting större …   I SR- podden vädrar hon tesen att människor som tänker större (drivs av ett större syfte än sig själva) lever längre … Samtidigt som hon jämför ensamhet med rökning. Tyvärr tror jag att de där teorierna tar ut varandra. Jag tror nämligen att människor som drivs av större syften blir väldigt ensamma i dagens individualiserade samhälle där jaget går före kollektivet.
“Kanske är det bättre att vara en lycklig gris än en upplyst Sokrates”, ja, vem vet? Lyssna på avsnittet! HÄR  … Jag LOVAR att det är väl förvaltade 60 minuter av din tid.

Det sägs att människor som drivs av ett större syfte lever längre?

Bilden på vackra Mauna tillhör Sveriges Radio

Det sägs att människor som drivs av ett större syfte lever längre?

Googlade  och blev påmind alla år jag slet med mitt nätverk i tron på att kunna förändra och påverka. Bland annat samlade jag in 15000 kr till forskningen av olika åldersrelaterade sjukdomar som hjärt-kärlsjukdom, alzheimers, osteoporos och cancer. “Vem vet när vi får se malin som gäst hos Oprah? ” skriver Annette Leftrow som jämför mig med en Coca-Cola … Hennes smeknamn för personer med egna, unika idéer enligt devisen “God bless the child that got his own”

Vill du leva i 150 år???

&nbsp

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply