Livet över kaffe

Jakten på den perfekta linneskjortan

Just nu är jag lite besatt av att hitta den perfekta linneskjortan … Siden och linne är otroligt sköna och hållbara material att ha närmast huden när det är varmt ute. Det är inte heller mycket som slår ett par snyggt slitna jeans och en välsittande struken vit skjorta. Eller vad tycker du?

Tiden går snabbt när man har roligt. Jag har hunnit med flera sköna joggingrundor och lyssnat på många inspirerande sommarpratare som ”Stefan, Ebbas pappa” … (om förlusten av sin 11 åriga dotter i terrorattacken vid Åhléns och att gå vidare efter det) Livstidsdömde Kaj Linna som satt inne 13 år för ett mord han inte begått (och fick 18 miljoner i skadestånd) Jonas Walteius som hade hela livet framför sig men bröt nacken och blev rullstolsbunden på sin svensexa (och hur man går vidare efter det) och Marko ”Markoolio” Lehtosalo om hur det var att växa upp med en alkoholiserad mamma och om bananskalschanser och våga trotsa sina rädslor för att kunna göra det man vill…

Just nu funderar jag mycket på livet … där jag befinner mig i “halvlek” och på allt som pågår just nu … och funderar på om hur jag tror att jag kommer må- och se tillbaka på mitt liv när jag är/om jag får äran att fylla 75 … om jag fortsätter på den livsstig jag valt.

Jag kan tycka ibland (eller rätt ofta) att det är svårt att hålla fokus och vara tacksam för allt bra jag har … (och inte stirra mig blind på det jag tror att jag saknar … som t.ex. egna barn) Men när man hör dessa livsberättelser hjälper det mig att tänka lite mer förlåtande och uppskattande på min situation …

Och precis som handikappade Jonas Walteius säger i sitt sommarprat;  finns det ALLTID någon som har det betydligt värre än du själv. Och när man sätter sin egen situation i perspektiv med hans, känner man sig snabbt patetisk som är frisk och stark men trots det gnäller.

Man får vara glad för det man har … som min hund och att vi (jag och Mårten) har hälsan i behåll (dvs vad vi vet), tak över huvudet och stabil ekonomi, vilket möjliggör att jag kan köpa en jäkla massa exklusiva linneskjortor om jag så skulle vilja.

Nu ska jag strax ge mig ut på ytterligare en springtur och lite senare … i kväll … ska vi äta middag nere på stranden men hundar, paj, vin och lyktor. Det kan knappast bli mer femstjärnigt än så!

Jakten på den perfekta linneskjortan

Jag njuter av härliga stranddagar i Nybrostrand … Tycker det är så bra med min kamera att man kan överföra bilder via Olympus-appen, direkt i telefonen, och på så vis slipper bära med sig mobilen … (och bli mer närvarande) Bästa grejen!

Jakten på den perfekta linneskjortan

Testat vattenfast mascara och ögronbrynspenna från The Body Shop.

Jakten på den perfekta linneskjortan

Produkter som ej är testade på djur, såklart, när jag använder det …

Jakten på den perfekta linneskjortan

Här i skjorta från Zara (ej linne) och kjol från Lindex …

Jakten på den perfekta linneskjortan

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply