Hundliv

Hundar, vi har så mycket att lära av dem

Hundar är de mest fantastiska varelserna som finns! De är de mest lojala och kärleksfulla individerna. Tänk om alla kunde förstå mycket de gör för hälsan – såväl fysiskt som emotionellt?

På kyldörren hemma hos mamma hänger det ett gulligt kort med en hund och en  text ” När livet känns svårt krama en hund” … Den där texten stämmer in så väl och det finns inget mer läkande än “hundkramar”. Hunden säger alltid “ja”, även när resten av världen vänder dig ryggen.

Härom natten låg jag vaken med en lättare panikångest. Vi hade druckit lite vin och mamma fick för sig att bli lite ”djup” och började ställa (jobbiga) frågor/trycka på knappar om mina livsval.

“Det finns ingen mening i att älta det som har varit”

Överhuvudtaget ser jag ingen vinning i  att bli sentimental och älta saker som inträffat tidigare livet … Det finns ju inget konstruktivt i att ångra sånt du ändå inte kan göra någonting åt. Det är ju mycket bättre att dra lärdom av tidigare erfarenheter, fokusera på nuet och på det du faktiskt kan förändra.
Jag har ingenting emot att prata om ”livet” … men det gör jag hellre över kaffe än vin, spiknykter med alla sinnen på topp.

Till saken hör att jag har en hel del traumatiska händelser i mitt bagage … saker som jag inte riktigt bearbetat på grund av den undermåliga psykiatrin som vi har här … Trauman som gjort att jag inte valt den traditionella vägen med högskola etc. och som under väldigt många år gjorde mig till en väldigt rastlös och orolig själ. Och säkert fortfarande, ligger till grund för rätt mycket ångest, då det undermedvetna lever sitt eget liv.

Jag tyckte situationen blev jättejobbig och avslutade kvällen abrupt och dundrade in till mig … Låg där i sängen och svettades … med snurrande tankar och hjärtklappning och somnade in först på morgonen. Nitro, min hund, låg hela tiden tätt, tätt intill mig. Och trots att jag tog mig upp och öppnade dörren till trädgården avvek han inte en sekund från min sida.

När klockan blev sådär 11.30 tvingade mamma ut honom på promenad (medan jag fortfarande sov) och så fort de kom hem igen rusade han in och upp i sängen till mig och försäkrade sig om att jag levde.

Förstå vad rörande … Min fina lilla Nitro, hur han ligger kvar, trots att han måste varit jättekissnödig och hungrig … med tanke på att han normalt får sin första promenad och mat runt 07.00 …

Det finns inga dåliga dagar när du kommer hem till en hunds ovillkorliga kärlek … den lilla svansen som går som en trumpinne och tungan som överöser dig av hundpussar. Din lojala kamrat som alltid följer dig hack i häl som en skugga … Vi människor har verkligen så himla mycket att lära oss av våra fyrbenta vänner när det kommer till empati, kamratskap och meningen med livet. En hund ältar inte  … han bara är och gör det bästa av situationen.

Hundar, de mest fantastiska varelserna som finns!

Jag vet ärligt talat inte hur jag skulle klara mig utan Nitro … Jag kan räkna upp massor med tillfällen då hans närvaro har hjälpt mig. Inte bara det här med vardagsmotionen …

Hundar, de mest fantastiska varelserna som finns!

Jag älskar att vara nere i Ystad i naturen … vid havet och mysa med hundarna. Här med mammas hund Messi som är en Labradoodle , dvs rasmix av labrador och kungspudel.

Hundar, de mest fantastiska varelserna som finns!

Hundar, de mest fantastiska varelserna som finns!

Nitro, min lilla “skyddsängel” <3

Hundar, de mest fantastiska varelserna som finns!

You Might Also Like

2 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Charlotta Linder
  augusti 25, 2018 at 8:08 f m

  Hej! Jag snubblade in på din blogg idag av helt andra anledningar än hund. Men, så såg jag att du skrivit om hundliv, och kände genast igen din hund, och då även dig. Lustigt, vi sågs på tåget för bara några dagar sedan. Jag hade min lilla dvärgschnauzer Lovis med mig:-). Hälsningar Charlotta

  • Malin Nylén
   Reply
   Malin Nylén
   augusti 25, 2018 at 8:24 f m

   Nejmen vad roligt! Det kanske fanns en mening med det? 🙂 Malin

  Leave a Reply