Livet över kaffe

Det här med att lägga över det egna ansvaret på andra

Jag har tänkt mycket på det här med att lägga över det egna ansvaret på andra. Som att till exempel ställa frågor vi redan vet svaret på och sopa konflikter under mattan för att det är bekvämt. Det  jag gissar att vi alla gör – i olika stor utsträckning?

Oavsett om det gäller en idrottsprestation eller livet i stort, är pressen på oss som människor alltid på. Många beslut ska fattas och det är lätt att börja vackla, börja luta sig mot någon annan och låta någon annan fatta besluten åt dig och på så vis vika undan från pressen/ det egna ansvaret. Men det är du som behöver fatta besluten, ta ansvar och stå för dem. Oavsett om det handlar om att hålla i träningen på semestern, nya mål i karriären eller ta i tu med nära relationer.

Och livet kommer i kapp. Det finns ingenstans att fly från oss själva. ALLT vi sopar under mattan kommer, förr eller senare, att komma i kapp – på ett eller annat sätt. Konflikterna bleknar men känslorna av olösta schismer finns kvar. Löser man inte problemen direkt, ligger de kvar och fräter i det undermedvetna. Så behandla alla med respekt och som levande personer med känslor. Även om vi är olika och reagerar olika inför samma situation.

Jag är hemma igen efter en vecka i Skåne. Jag har en del att beta av  även om vi fortfarande är mitt i semestern och de flesta börjar jobba först om en månad. I dag ska jag skicka i väg några fakturor, betala räkningar, tvätta och städa så att det är någorlunda fräscht här när Mårten kommer hem från Holland i morgon.

Önskar dig en fin dag och på återseende <3

Det här med att lägga över det egna ansvaret på andra

En dag fick jag besök av mysiga Helene Lennartsson (som jag lärt känna på Aftonbladet Söndags träningsresor) och hennes söta tonårsdöttrar Thea och Emmie.

Det här med att lägga över det egna ansvaret på andra

Det var samma dag som jag beslöt mig för att springa joggingrundan 2 varv bara för att. Det gjorde jag undertiden jag lyssnade på det inspirerande sommarpratet med landslagsryttaren Peder Fredricson. Ett poddinslag som jag rekommenderar alla lyssna på, oavsett om du är intresserad av ridsport eller inte. Hans strategier och “mental hero-mindset” kan man införa i vilken situation som helst.

Och  samma afton tog beslutet att äta min årliga pizza. Gourmetpizzan med gorgonzola, lufttorkad skinka och pinjenötter från Bröderna M i Ystad går inte av för hackor! 😉

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply