Humor

Hjälp! Matte behandlar mig som en “slit och släng-päls-accessoar”

Hej, det är jag, Nitro, “the byrack”, som än en gång fått” stafettpinnen” (läs tvingats) att gästblogga på mattes jättecreddiga webbportal. Förmodligen för att mitt förra inlägg blev en sådan stor viral succé … Nåja, åtminstone inom hundkretsar. Brorsan Ninja bloggade också en gång, och det fick “fjong” då inlägget spred sig lika snabbt som ett luftburet virus.

Matte och medelålderskrisen

Stackars matte! Jag tror att matte genomgår en sådan där medelålderskris? … Hon har anmält sig till kurser och joggar, dricker kallpressade ekologiska juicer och lägger pengar på hudvård. Med tassen på hjärtat, jag upplevde faktiskt inte matte som varken särskilt fåfäng eller bekräftelsesökande … Tidigare.

Häromdagen klädde matte ut sig till en botanisk trädgård och riggade kameran på ”självutlösare” samt bollade runt mig, som om jag vore någon jävla “slit och släng-päls-accessoar”, köpt i andra tass (hand).

Först, alltså jätteförst, blev jag alldeles till mig att matte satte mig på piedestal i fotoblixtarnas ljus … men efter en stund … när matte under flera omilda och långa minuter bufflade omkring mig som en muff … gick det upp för mig,  att själva bilden var viktigare än min persona och integritet … Ja, då blev jag trumpen. Ja, skitsur faktiskt!

Nog för att jag är av den ädla rasen “powder puff” (Chinese crested dog), men  för att du verkligen ska förstå situationens allvar … Så var det alltså viktigare för matte att bilden blev ”instasnygg” än att jag, Nitro, mattes lilla medelpunkt i livet (brukar jag åtminstone vara) mådde bra?!!!

Shabby Chic … eller “billigt skit?”

Jag förstår fortfarande inte varför de där bilderna var nödvändiga för matte… För de där shabby chic … aka “billiga skitkläderna” från H&M för 199 kr delen … vilka hon klickat hem i ett “utsatt tillstånd” …  (läs när matte druckit vin och missförstått att hon hade 25% födelsedagsrabatt på en hel order, fast det bara var på det dyraste plagget) Jättebeställningen som hon, pinsamt nog, utav säkerhetsskäl, valde att returnera i butik … (vilket tog en timme och en sjukt irriterad expedit) och dessutom skyllde matte ifrån sig på ”bonusdottern” … Hon drog en harrang om att bonusdottern skulle ha kapat kontot och beställt en massa saker utom mattes vetskap. Bah! Att lägga över skulden på ett stackars oskyldigt barn? Hur lågt får man sjunka?!

Missförstå mig rätt nu, kära mattes bloggisar … Jag, som “människans bästa vän”, känner min högt älskade matte (matmor) innan och utan. Jag känner henne bättre än vad hon känner sig själv. Denna smått desperata medelålders vin-marinerade kvinna … Jag vet hur hon tänker och att hon drabbades av dåligt samvete och konsumtionshets-panik … samtidigt som hon ångrade flera av sin returer … I synnerhet en av dem. Byxorna jag syftar på är slutsålda online.  Det ska bli vääääldigt spännande att se om matte vågar sig tillbaka till butiken i morgon bitti, när butiken öppnar … Kanske dyker hon upp där, i lösmustasch och cowboyhatt … Eller så mutar någon annan stackars sate att masa sig dit. Jag vet att matte blir lite besatt (eller MYCKET) när det kommer till saker (erövringar) hon verkligen, verkligen VILL ha. Kanske inte för att hon egentligen vill ha det så mycket … utan för att hon inte fick det. It´s all about winning!

Kära hjärtanes vad klockan sprang iväg! Nu måste jag sluta, over and out ! Vet du, jag är inte fatalist eller så, har inget facit i tass – men jag tror faktist att människor kan bli i lobotomerade, medicinerade och inlagda för mindre … I sådana där ”krama dig själv-tröjor” …
Matte, nu ligger du risigt till! Jag skäller på dig som en vän. Skärp dig! Börja engagera dig för jordens fortlevnad, sluta shoppa på lågpriskedjor och rädda barn från barnarbete.

Med vänlig hälsning

Din tillgivne hund.

Hjälp! Matte behandlar mig som en "slit och släng-päls-accessoar"

Matte, jag ser dig. Jag ber dig. Behandla mig som en “slit och släng-päls-accessoar”. Din tillgivne Nitro.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  "Tack o lov för att mattes träningssommar snart är över!" (semestern som blev ett varmt helvete) - I am ready
  augusti 15, 2018 at 11:55 f m

  […] förra veckans inlägg delade jag med mig om mattes medelålderskris … om hur hon intar vitaminer, smörjer in sig i […]

 • Reply
  Hundens blogg: "Matte på diet" - I am ready
  augusti 28, 2018 at 8:22 e m

  […] Matte och medelålderskrisen […]

 • Leave a Reply