Livet över kaffe

Sommaren 2018 – då jag upptäckte att diskmaskinen har fler program än “auto”

Det här har inte bara varit en av de varmaste somrarna någonsin, med grillförbud och fläkt-kris. Det har även varit en sommar som har varit utvecklande på det personliga planet. Sommaren 2018, då jag bildade bokklubb med bonusdottern och upptäckte att diskmaskinen har fler program än “auto”.

Den välbehövliga sommarsemestern, pausen, som frigjorde mentalt utrymme så att jag fick inspiration till att börja blogga med humor igen. Vilket jag är så tacksam för, eftersom den där ”glimten i ögat” har lyst med sin frånvaro alldeles för länge nu. Och det är så; med driv och mycket självdistans, jag gillar mina texter bäst!

Sommaren 2018 – då jag upptäckte att diskmaskinen har fler program än "auto"

Sommaren då  pumpen gick sönder på diskmaskinsskrället och Elektrolux-teknikern guidade mig i “diskmaskinens värld” och lärde mig att det finns fler program än bara “auto”. Revolutionerande upptäckter!

Det har även varit en sommartid med flera lärorika aha-upplevelser … visa tråkiga men, som tur, flera bra. Men alla insikter som tar mig framåt betraktar jag som bra.

Det här var “the summer-tajm” då jag kom till en brytpunkt och bestämde mig för att sluta tycka synd om mig själv och bytte ut ursäkterna mot jogging. En sommar då jag zoomat in tillvaron och vårdat mina få men nära relationer – i synnerhet relationen till mig själv. Och jag har spenderat mer tid i verkligheten än på sociala medier.

Jag har lagt om mina prioriteringar och sorterat mina åtaganden i tre korgar: ”v-korgen (v- som i viktigt, v-som i vin) ”kan vänta till senare-korgen” och ”kanhända att jag gör-om-eventuellt- lusten faller på-korgen”. I den ligger det flest göromål. Till exempel oviktigheter som disk och dammsugning.

Sommaren 2018 – då jag upptäckte att diskmaskinen har fler program än "auto"

V- som i VIKTIGT, V-som i VIN.

Detta var även sommaren när jag fick strike i bowling och kastade frisbee. Frivilligt. Sommaren, då jag på bara en kväll, blåste fler såpbubblor än vad jag gjort under hela min barndom. Sommaren då jag började använda off shoulder-toppar och accepterade mina ben i shorts, samt utvecklade mitt intresse för fotografi till en hobby.

En härlig semestertid som avrundades med familjemys i Mörrum som gav ny energi. Och ett nytt kvartal, som inleddes med ett mycket lovande möte … nya uppdrag och välkommen fakturering.

Sommaren 2018 – då jag upptäckte att diskmaskinen har fler program än "auto"

Den absoluta höjdpunkten på hela sommaren måste ändå varit födelsedagsfirandet med Tessan.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply