Humor

“Tack o lov, för att mattes träningssommar snart är över!” (semestern som blev ett varmt helvete)

Augusti lider mot halvlek och det är svalare utomhus nu, hurra! Vi kan väl komma överens om att det varit den varmaste sommaren någonsin? Särskilt för oss fyrbenta med päls. Ja, du förstår helt rätt. Det är jag, Nitro, mattes lilla medelpunkt i livet, som bloggar igen. Och som i dag tänkte berätta om min och mattes träningssommar!

I förra veckans inlägg delade jag med mig om mattes medelålderskris … om hur hon intar vitaminer, smörjer in sig i svindyra anti ageing-krämer och “drar” i ansiktet (linjerna) framför spegeln, liksom för att få ett statusvärde på det ” fysiska förfallet.” Jag har även förstått att matte är rädd för att gå upp i vikt (på grund av östrogenet hon äter) ….  Hon anförtrodde husse i början av juni att hon hade tänkt att “gå ner 5 kg innan sommarens slut”. Det verkar ha gått kalasbra, av konturerna och löpsteget att döma … nu är det bara 10 kvar skulle jag tro?

“Vem f-n springer frivilligt?!”

"Tack o lov, för att mattes träningssommar snart är över!" (semestern som blev ett varmt helvete)

Matte säger att jag är “bääästa träningskompisen”. Tack, jag känner mig smickrad. Men vad har jag för val?

Till följd av mattes aningens överilade målsättning, har hon joggat jätteofta under sommaren. Nästan varje dag. Även när det var som allra varmast. Med mig flämtandes efter. Nästan alla tvåbenta pratar om “känslan efter träning”… som om det vore en belöning. Jag tror att de ljuger. Jag kan inte för min själ förstå varför någon vill springa frivilligt?! Och det där med att springa när det är varmt är totalt ologiskt. När det är varmt ska man göra så lite som möjligt och hålla sig  i skuggan …  och när det är kallt behöver man röra på sig för att hålla ångan uppe, det där tillhör ju grundkursen i anatomi!

Och om vi nu ska snacka “belöning”, så kan jag komma på jättemånga saker som känns så mycket mer belönande än att jogga … Som till exempel korv … köttbullar … ben … och att bli kliad på magen …  Som sagt, jogging finns inte med på den listan!

"Tack o lov för att mattes träningssommar snart är över!" (semestern som blev ett varmt helvete)

Finns många saker som tilltalar mig mer än just jogging.

“Även små hundar behöver motion”

Matte verkar känna en stor stolthet i det att vi joggar tillsammans. “Även små hundar behöver motion” säger hon triumferande…. och alltid, det slår aldrig fel, ska hon ta den där obligatoriska träningsselfien på oss tillsammans efteråt. Hon med sitt stolta nytränade nylle … med mig flåsandes, halvdöd i knät. “Kvällsrunda med lilleman” #MYYYS.

Och de gånger när jag blivit för varm i bastuvärmen har lösningen varit att “kasta” mig i sjön. “Han blir så sprallig och pigg när han är nybadad, hihi”, svarar matte när folk frågar om jag (min ras av kinesisk nakenhund-släktet) gillar att bada. Jag vet inte i vilken förskönad verklighet matte lever i … men i min värld är det är en jäkla skillnad på att vara “sprallig” och sprattla för sitt liv?

"Tack o lov för att mattes träningssommar snart är över!" (semestern som blev ett varmt helvete)

Jag vet inte i vilken förskönad verklighet matte lever i … men i min värld är det är en jäkla skillnad på att vara “sprallig” och sprattla för sitt liv?

“Kom igen Nitro! Håll fokus!” Skriker matte, när jag sackar efter i löpspåret …
Bah! Lätt för matte att hålla på och gasta?
Liksom försök du att sätta dig in i min situation, det vill säga att bara vara två äpplen hög. jogga i päls och hålla fokus … Och SAMTIDIGT fixera blicken på två fötter som sprätter grus och två guppande “världsdelar” i shorts … Utan att bli snurrig och må illa?

Jag säger bara det … Tack och lov, för att den här helvetessommaren snart är över!

/ Nitro

"Tack o lov för att mattes träningssommar snart är över!" (semestern som blev ett varmt helvete)

Försök du att sätta dig in i andra rummet, det vill säga att vara två äpplen hög. jogga i päls och hålla fokus … Och SAMTIDIGT fixera blicken på två fötter som sprätter grus och två guppande “världsdelar” i shorts … Utan att bli snurrig och må illa?

"Tack o lov för att mattes träningssommar snart är över!" (semestern som blev ett varmt helvete)

Utan den obligatoriska träningsselfien har träningen aldrig hänt. Det vet vi sedan gammalt.

"Tack o lov för att mattes träningssommar snart är över!" (semestern som blev ett varmt helvete)

Känslan efter träning … Sa jag förresten att jag har börjat smygprenumerera på vätskeersättning i mattes namn?

 

Du kanske även gillar mina tidigare inlägg Hjälp! Matte behandlar mig som en “slit och släng-päls-accessoar!”

Och … Jag vet inte vad som är värst … av att vara jättehungrig eller jättebajsnödig?

Mer bloggat av hund Nu ska jag avslöja en hemlighet … Matte är besatt av husses ekorre! 

  • NOTIS. FÖR ATT UNDVIKA EVENTUELLA MISSFÖRSTÅND: Nitro är en väldigt älskad och omhuldad liten hund . Naturligtvis tvingas inte Nitro ut i för hög värme eller på riktigt kastas i sjön. Vi joggar i lugnt tempo, på kvällarna, efter det blivit svalt och max 5 km. Eftersom han är väldigt lyhörd får han springa lös och i sitt eget tempo. Ibland får han svalka sig i sjön, men under lugna och milda former. Sanningen är förvrängd och överdriven i texten, enbart för humorn och dramaturgins skull.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Hundens blogg: "Matte på diet" - I am ready
    augusti 28, 2018 at 8:23 e m

    […] Mattes träningssommar […]

  • Leave a Reply