PR-event

It´s Pleat inleder samarbete med Food Farmacy

Igår startade jag morgonen dagen på bästa sätt med att cykla genom Stockholms soldränkta gator för att ta del av lanseringen av It´s Pleats samarbete med Food Farmacy. Inte bara det att jag gillar min cykel. Jag gillar även god och hälsosam mat och att fika i mysig cafémiljö.

Jag, som tidigare känt en stolthet i det här med att jag stått fast vid husmanskost (”vanlig hederlig mat”) och inte givit vika för mattrenderna, har på sistone öppnat upp för tanken att jag kanske borde se över min kost? Som till exempel att steka mat mindre ofta och äta ännu mer vegetariskt än vad jag redan gör … samt tagga ner på vinet (“livets elixir”) och välja mina tillfällen ännu mer omsorgsfullt.

Helt oberoende av gårdagens generösa och ekolyxiga fikaaktivitet, har jag helt nyligen köpt båda Food Farmacys böcker med tanken att plocka godbitarna ur en ”ny” kostvärld. Dessutom, värt att tillägga, har jag under sommaren tagit mer ansvar för matlagningen här hemma, skapat en bättre matlagningsrutin och i och med det börjat tycka det är roligare. Och det faktum att jag mår bättre än på länge, tack vare min medicinering med bioidentiskt östrogen (Novofem) bidrar såklart till att jag får mer energi över till att utveckla nya intressen. Det ska jag berätta mer om i nästa blogg … så du som är intresserad, håll utkik efter ett inlägg på temat “hormonhälsa”.

Min ambition är att laga hälsosam mat men slippa långa och utmattande ingredienslistor med förslag på exotiska livsmedel som jag knappt kan uttala namnet på. Och behöva springa till affären och köpa en svindyr importerad vara bara för att laga en rätt (och vem vet, kanske aldrig mer?)
Ibland har jag känt mig fånig och tänkt att ”vem är jag att dela recept?” … Men efter att tagit del av Food Farmacy´s resa och blivit påmind om alla dessa alarmerande fakta – om hur dåligt många äter och mår, känner jag att jag gärna tar ett stabilare grepp om stafettpinnen framöver. Kan jag, med mina knappa matlagningskunskaper och icke kulinariska tillvägagångssätt, inspirera någon till ett friskare liv. Ja, då är det gott nog!

Tar tillfället i akt och bjussar här på Food Farmacy´s  3 bästa tips efter devisen ”lägg till istället för att ta bort”, för dig som som vill börja äta lite mer medvetet

“En grön smoothie om dagen håller magen glad”
Du kommer långt på att dricka dina grönsaker (då det ibland kan vara svårt att få i sig och i synnerhet barn) Jag är helt beroende av mina färskpressade gröna små älsklingar från Juica som jag får levererade varje söndag till dörren. Det är inte billigt men jag ser det som ett naturligt tillägg till kosten och märker att det gör skillnad för hälsan.

“Blanda minst tre färger av grönsaker/frukt på tallriken”
Antioxidanter (t.ex. C-vitamin) som skyddar kroppen från fria radikaler och stärker immunsystemet förstärker varandras egenskaper på tallriken. Det var faktiskt lite nytt för mig. Eller, åtminstone ingenting jag hade färskt i minnet sedan hälsopedagogutbildningen.

“Kål i alla dess former”
Kål är en toppengrönsak. I synnerhet grönkål och tycker du grönkålen känns besk/sträv/hård kan du massera bladen en stund i olivolja och den kommer både ändra karaktär (bli rundare i smaken) och textur (mjukare).

Faktruta 

It´s Pleat är ett urbant hälsocafé som ligger på H&M´s övervåning på Drottninggatan 56 i Sthlm. Läs mer på Pleat.com

Matkonceptet Food Farmacy startade som vetenskapligt baserad blogg om funktionell mat av bästa väninnorna Mia Clase och Lina Nertby Aurell. Numera har bloggsuccén lett till både böcker och podd. Läs mer på Foodfarmacy.se 

It´s Pleat samarbete med Food Farmacy

Bara att få kliva in i den här boho chica matmiljön gör ju att smaklökarna går igång!

It´s Pleat samarbete med Food Farmacy

“Thank´s god for coffee”

It´s Pleat samarbete med Food Farmacy

Grön smoothie och rödbetsshot med sting. Den sistnämnda fick mig att slå bakåtvolter i stolen. (Var inte beredd på att den skulle vara så kraftfull i sin karaktär) Men hellre rödbetsshot än sockerchock!

It´s Pleat samarbete med Food Farmacy

Veganska rawbollar som smakade (nästan) lika gott som en “vanlig” Delicatoboll. Smaken är som baken, men jag tror att vi alla står enade inför det faktum att det är trevligt att kunna fika utan att golvas av ett blodsocker som åker hiss och som triggar begäret efter ännu mer fett och socker?

It´s Pleat samarbete med Food Farmacy

Man ska icke döma hunden efter håren. Denna shake må se ut som en sockerbomb men är gjord på havredryck, gurkmeja, mango, dadlar och toppad kokosgrädde. Det vill säga både en fröjd för ögat och yoga för magen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    "Jag hade glömt hur det kändes att må bra" - I am ready
    augusti 24, 2018 at 1:15 e m

    […] sommaren. Det blev det så himla tydligt i går, nästan ett hallelujha-moment, när jag deltog på höstterminens första pressfrukost hur ”cool” jag kände mig inombords och bland folk … Natt och dag, jämfört med hur jag […]

  • Leave a Reply