Humor Hundliv

Hundens blogg: “Matte på diet”

Jag kan inte förstå hur man av fri vilja, kan få för sig att ”banta”? Peta i maten och hålla på … vilket jönseri. Själv bär jag upp mina 7 manliga kilon med pondus och äter glupskt när det serveras, som om det inte fanns någon morgondag!

Även om jag bjuds på resterna av kadaver medan matte frossar i oxfilé. Av alla dieter som finns, tycker jag att 5:2 dieten verkar bäst. 5 korvar två gånger om dagen känns både logiskt och fullt rimligt att härda ut.”Det finns ingenting som får tiden att gå så långsamt som när man räknar dagarna på diet”, säger matte. Det är kanske även därför mattes dieter avslutas tvärt … efter bara en vecka … medan en tvådagars-kickoff och en orgie i “mat” …  Om nu glass och choklad kan räknas som det?

Jag kan verkligen inte förstå, varför svältveckan ens är nödvändig när det ändå är CHOKLADEN ni vill åt? Jag är ju bara en liten hund, så vad jag, men ur mitt enkla perspektiv, verkar det jättedumt!

Det måste varit en mycket snål person som myntade uttrycket ”less is more” … Liksom varför begränsa sig och må skit? När man kan frossa i korv och belöningschoklad tjugofyrasju– året om!

För när matte är hungrig och trött beter hon sig väldigt labilt.. Hon går och letar efter saker och “apporterar” nycklarna från sopnedkastet stup i kvarten …
Ibland får hon bryt. Men efter en stund brukar hon lugna ner sig och vill kramas.

Och så ska hon pussas. På nosen.

“Fyyy på matte, matte är dum!” Bannar matte sig själv. Samtidigt som hon ålar sig ner i min “enrummare” (läs min korg) från sin kontorsplats – i tighta stuprörsjeans utan stretch … (“ritsch ratsch!”) När mattes accetonandedräkt når mitt delikata vitringsorgan vill jag spy.
Att rulla runt på rygg och “spela död” verkar inte ta udden av hennes närgångna uppvaktande direkt.
Snarare trigga igång henne ännu mer.

Hundens blogg: "Matte på diet"

Försöker spela död men det verkar inte funka.

“Jag är ju inte mer än människa” , kompensationsväser matte i mitt öra, där hon trängs med mig i korgen.
“No shit Sherlock?! Jag vet.” Tänker jag.

Jag har sagt det förut och jag står för det. Ni tvåbenta komplicerar livet alldeles för mycket för er själva!

Hundens blogg: "Matte på diet"

Varför svälta sig när man kan få korv och belöningschoklad alla dagar i veckan, året om?!

Hundens blogg: "Matte på diet"

Alla dagar är korvdagar! (Det finns ingen dålig korv, bara dåliga vågar)

Fler hundbloggar

Matte och medelålderskrisen

Mattes träningssommar

Jag vet inte vad som är värst … av att vara jättehungrig eller jättebajsnödig?

Matte är besatt av husses ekorre

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply