Livet över kaffe

Tågcirkus och bonusdag i Skåne

Om jag hade varit ett “tågpervo” som gick igång på varma trånga kupéer, släpa på tungt bagage och ovanpå på det, en motvillig hund, skulle den här dagens tågcirkus förmodligen varit ett av mina bästa äventyr någonsin. Men nu är jag ju inte det. Ett tågpervo alltså.

“Tågdramatik i Skånetrafik”

Ta in det  här. Klockan 11.00 i förmiddags klev jag på Pågatåget på Ystads station för att fyra timmar senare, som taget ur en dålig film, kliva av igen på samma destiantion. För att göra en lång historia och fyra tågbyten superkort, uppstod ett spårfel i Åkarp och hela Skånetrafiken havererade och jag missade mitt tåg till Stockholm. Inga fler tåg gick under dagen, med plats för hund, så jag fick boka om tåget till i morgon och fick således ställa in min och Tessans Nynäshamn-picknick som vi planerat att ha. ”Livets små spratt” … eller vad säger man?
Till saken hör, att det uppstod problem även på resan ner, för att en lastbil hade kört in i ett staket någonstans och alla tåg togs ur trafik. Då fick vi åka ersättningsbuss från Hyllie till Ystad och vi var framme jättesent på kvällen.

Hursomhelst, jag får försöka se det positivt att jag istället fick en extra eftermiddag i Skåne och möjligheten att jogga min favoritrunda i Sandskogen. Två varv blev det i dag till peppen av SR-appen och hits av artisters som  Ariana Grande och Robyn med flera.

För övrigt har mitt nya vinfria liv gått alldeles utmärkt. Belöningsvinet har bytts ut mot bubbelvatten, cykelturer och friluftsliv… och i skrivandets stund sippar jag på röd grapefrukt-juice från Proviva och plommon som jag ”pallat” från grannens trädgård. Utifrån sett skulle man kanske kunna tro att det pågår en storts ”cleanse” i Nybrostrandköket …men det är mer än tillfällighet och vad som finns att tillgå i kylen.

Med undantag för alla “hälsa för själen-aktiviteter”  jag har sysslat med de senaste dagarna som att vältra mig i delikatessglass och lyxpizza, känner jag mig riktigt hälsoboostad och pepp på att komma hem och ta tag i ”jobblobban” hemma. Alltså, missförstå mig rätt nu … jag försöker inte få det till att lite glass och pizza, då och då, är “ohälsosamt”. Bara det att man kan känna sig lite däst när man, som jag, inte är van att äta den typen av “mat”. Men jag antar att det är fler än jag som blir “5” igen när ni kommer hem till era mammor?

Men självklart har jobbat även här nere, fast det blir ett lite lugnare tempo här. Vilket säkert har varit välbehövligt då jag har känt mig väldigt trött. Men i morgon kommer jag hem! Förutsatt att jag kommer fram det vill säga … Vem vet, det är kanske något/någon som försöker säga åt mig att stanna i Skåne?

“Matte är vi inte framme snart??? “

“Tröstbulle” i Lund. Jag ÄLSKAR Pressbyråns kanelbullar . Helst ska de vara lite “ogräddade” och degiga i mitten. Jag  brukar (nästan) alltid köpa en bulle när jag byter tåg i Lund. Ja, det händer ju cirka 4 gånger om året så det är liksom ingen vana jag behöver bli av med. Nu blev det två gånger, kanske tre, den här vändan.

Alltså … sprid min aska här!

Att jogga längs kustremsan här slår alla LA-resor i världen. För mig.

Trolskt, eller hur?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply