Livet över kaffe

Det är inte “misslyckat” att må dåligt ibland. Det är mänskligt.

Ibland ifrågasätter jag nyttan med att blogga, det vill säga utöver det faktum att bloggen kan vara en bra marknadsföringskanal och stärka det egna varumärket? Men så finns det stunder, som igår, när jag får ett kvitto på att min “sketna lilla blogg” faktiskt gör gott.

Ingen blir gladare än jag när får ta del av glädjande nyheter om att mina blogginlägg faktiskt hjälpt andra kvinnor … som till exempel inläggen om min egen resa och hormonhälsa. För att du som kvinna ska kunna må bra och vara i balans, behöver du vara i hormonbalans. Jag visste ju inte ens att jag var i obalans förrän jag fick mina provsvar (blodprover) och rätt behandling för att upptäcka den markanta skillnaden mellan att må bra och att må dåligt. Jag tycker att det vore alldeles för egoistiskt av mig att inte dela med mig av den erfarenheten till andra i samma sits.

I upplysande syfte och för ett varmare samhällsklimat, tror jag att det är viktigt att öppna upp för att vi inte är ensamma om att må och känna som vi gör ibland. För hur strålande allt än må se ut på utsidan, är livet inte en tiofilig motorväg för någon.

Självupplevd ensamhet och utanförskap är en bidragande faktor till psykisk ohälsa. Faktisk ensamhet är en sak, men jag tror att vi många gånger blir känslomässigt ensamma, för att vi gör oss ensamma. Vilket är det som händer när vi sluter våra “prestigesköldar” om oss som skydd, i rädsla av att bli dömda av omgivningen i tron om att ”alla” andra mår så himla bra, är lyckade och känner sig ”happy” hela tiden. Den kollektiva inbillningssjukan om att det bara är vi själva som ibland mår dåligt, har motgångar och problem och känner oss otillräckliga och misslyckade.

En vanföreställning som jag vill avliva här och nu, är att det är inte”misslyckat” att må dåligt ibland. Det är mänskligt. Och att vara mänsklig och våga visa sig sårbar är vackert. AI är snart här, redo att ta över, men liksom VEM vill umgås med en robot? Precis som att skratta och vara glad är det viktigt att ha tillgång till hela känsloregistret. Det är grundläggande i alla nära relationer att få acceptans för alla sina sidor – även de som kanske är mindre klädsamma.

Jag tror att sociala medier många gånger är en bidragande orsak till många människors mindervärdeskomplex … samtidigt som sociala medier många gånger vara en dörröppnare och första kontakten till en ny vänskap… Kontaktytan som sociala medier erbjuder är oslagbar, men varje gång jag träffar en vän/bekant/arbetsrelation över en fika får jag en så kallad “reality check” och blir påmind om hur VIKTIGT det är att mötas på riktigt – inte bara över mejlen eller på nätet.

Önskar dig en fin onsdag! Mårten har precis rest iväg för att föreläsa för ett bilföretag på annan ort. Själv har jag admin och en bensträckare med fru Holmberg att se fram emot. Inte så tokigt det heller.

Det är inte "misslyckat" att må dåligt. Det är mänskligt.

I går vankades det frukost i Vasastan under trevliga samtalsformer där vi dissekerade livet.

Det är inte "misslyckat" att må dåligt. Det är mänskligt.

Somliga människor tar … andra ger. Annas virke är av den sistnämnda sorten. <3

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Anna
  september 5, 2018 at 4:57 e m

  Tack detsamma Malin!! Låt oss prata om det RIKTIGA livet och sluta bedöma och döma oss själva och andra.

  • Malin Nylén
   Reply
   Malin Nylén
   september 5, 2018 at 5:05 e m

   Ja! Låt oss prata om det RIKTIGA livet och inte jämföra varandras verkligheter. <3 Kram

  Leave a Reply