personlig utveckling

Vidareutbildning – det är aldrig försent att ta upp studierna igen

Vidareutbildning. Det är aldrig “försent” eller ”onödigt” att ta upp studierna igen. Det finns ingenting, enligt mig, som får dig att växa mer … än när du upptäcker att du klarar nya utmaningar och lär dig nya saker. Ingen statuspryl i världen kan överskugga värdet av kunskap! 

Men å andra sidan har jag heller aldrig varit den “influencern” med våta adventsdrömmar om doftljus som osar Chanelpåse. ÄVEN om jag måste medge att jag gillar den stilistiska och ikoniska Chanel-loggan. Den i sig både doftar och smakar dignitet av rang. Därav var det ingen tillfällighet att det var just en Chanelkopp som jag tog med mig på mitt första kurstillfälle som ett svar på uppgiften att ta med en “pryl” med en logga/grafisk profil/typsnitt/utformning som vi själva gick i gång på. Och att jag  ens äger en serie modekoppar  är ju en “quizz” i sig. Men jag gillar modehusets stilistiska logga och anser att “less is more” i kommunikationssammanhang … Och att I am ready´s nya logga, skapad av talangfulla Sophie,  är ett bra exempel på det.

Det är aldrig försent

Smaken är som baken. Men säg mig, VEM kan undgå vilket företag som är avsändaren?

Det är aldrig försent

Less is more … tycker jag. Kan du se vad vi hoppas att  symbolen ska associeras till?

Kursstart i grafisk formgivning 

I går kväll började jag min efterlängtade grundkurs i grafisk formgivning. Det första av 27  kurstillfällen är nu gjord och jag tror att det här kommer bli bra. Lärarinna framstår som kunnig, framförallt verkar hon gilla sitt jobb och kursplanen tycks vara vettig. Och även om jag höjer genomsnittsåldern i klassen med typ 20 år, förmodligen mer, känns det roligt att träffa kreativa tjejer med samma konstintresse som jag och alla har vi våra förgreningar inom området. Somliga är mer för det grafiska och andra älskar att teckna/måla. Jag är nog för både och. Jag ser fram mot att lära mig alla program som Photoshop, InDesign och Illustrator … men jag ser lika mycket fram mot att måla med pensel, analyser och få feedback på mitt arbete. En av väldigt många bra saker är att  Nitro ska få bli kurshund. Tänker att han har arvsanlag av nakenhund och således kan ha fina förutsättningar att få bli krokimodell, kanske som ett återkommande inslag i kursplanen? Och med tanke på hans omåttliga populäritet och avväpnande charm skulle jag inte bli förvånad. 😉

Vidareutbildning – det är aldrig försent

Nitro i ett av hans mest karismatiska ögonblick … porträtterat av Marcus Järvinen.

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Eva Falk Otterdahl
  september 12, 2018 at 7:47 e m

  Hej Malin
  Jag tycker er nya logga kan liknas vid power knappen som man startar t.ex tv:n med.
  Power helt enkelt att starta upp träningen, kosten eller något annat man vill få Power till 🙂
  Tack för en superbra blogg där du skriver till oss ”vanliga” dödliga (missförstå mig rätt ;)…)
  /Eva

  • Malin Nylén
   Reply
   Malin Nylén
   september 12, 2018 at 8:41 e m

   Tack Eva! För både bloggkomplimang och rätt gissning av loggan 🙂 Kram!

  • Malin Nylén
   Reply
   Malin Nylén
   september 12, 2018 at 8:42 e m

   Och jag skriver till er “dödliga” för att jag själv är som alla andra. Varken märkvärdigare eller sämre. Kram

  Leave a Reply