Hälsa 40 plus

Sänkt men ändå tacksam

PMS, livets ”lilla helvete” på jorden, en skänk nerifrån till oss kvinnor. Men efter att ha varit med om att mensen uteblivit helt, är jag ändå tacksam för mina ömmande bröst och bultande äggstockar. 

Den här gången är jag dock lite brydd över min PMS-kurva …

Händelseförloppet får du här. Först var det PMS-veckan innan mens med ett ovanligt kraftfullt påslag och sockersug. Jag brukar säga att ”livet är för kort för att levas strikt” … men ”en Delicatoboll om dagen” är inte heller vad doktorn rekommenderar.
Och under den här premenstruella veckan hade jag så ont i brösten att jag var tvungen att ha dubbla sport-bh:ar (det enda) tillfället jag joggade och 1,5 km med hunden och bonusdottern. Dessutom fick jag, som normalt favoriserar axelbandslösa bh:ar eftersom jag har små bröst, paketera mina ömmande ”juveler”  i sport-bh även till vardags … Då bara att springa efter bussen gjorde fruktansvärt ont! För att inte tala om alla de nya finnar som jag inte brukar ha annars? Och gravtröttheten. Att vakna och känna som sig råbakis, utan att ens ha fått nåt kul för det? Det måste ju vara ödets ironi i dubbelbemärkelse!

Men det märkligaste av allt är ändå, att jag fortfarande och  EFTER det att mensen har upphört, har precis lika ont i brösten fortfarande? I skrivandes stund slår fräschören volter i mitt kök, här, där jag sitter och skriver med min favoritsport-bh under gårdagens t-shirt och suktar efter Delicatobollar.  Jag vet inte hur det är för dig, men för  mig brukar tröttheten och godissuget gå över som i ett trollslag när mensen väl kommer. Men inte den här gången.

Jag är naturligtvis väl medveten om att PMS kan te sig annorlunda från gång till gång … men jag tycker den här omgången avviker från spännvidden för det ”normala”. Det känns skönt att jag ska på återbesök till Hilde på onsdag och det ska bli väldigt intressant att höra vad hon har för guldkorn att leverera denna gång.

Plågad men ändå tacksam

Läs det här roliga PMS-inlägget från 2016 av Hej hej vardag

Det är lustigt hur man kan tycka att man ena stunden står orubblig på topp, för att nästa åka ”fritt fall” ända ner till våningsplanet under källarnivå? Efter den här veckans formsvacka var det så himla skönt att komma ut på landet på Vindö i går och hunddejta med Tindra. Vi promenerade bort mot en mil och njöt av frisk skärgårdsluft. För mig är det lyx om nåt att få äta lunch och dricka kaffe i solen, vistas ute i naturen en hel dag, umgås med en vän utan någon som helst stress.

Plågad till tusen men ändå tacksam

Vi hade en fantastiskt vacker skärgårsutflykt igår ute på Vindö

Plågad men ändå tacksam

Fina Tindra och hennes Gösta.

Plågad till tusen men ändå tacksam

Gösta är Nitros bästis i livet och att springa omkring och leka i 7 timmar i rad är ingenting konstigt.

Plågad till tusen men ändå tacksam

Man kan ju kanske tycka att det kan verka onödigt att proppa i sig östrogen, när man som jag är 44 och förmodligen inte kan få barn längre? Men hormonbalansen påverkar så mycket mer än bara fertiliteten.

Plågad men ändå tacksam

Vad slår en salladslunch i solen?

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Låt oss rocka här och nu! - Malin Nylén - I am ready
    september 20, 2018 at 11:53 f m

    […] andra ord var det inte konstigt att jag har känt mig sänkt ett tag. Jag som bara alldeles nyss kände mig orubbligt på topp. Ironin i […]

  • Leave a Reply