Skönhet 40 plus

“Lätt och naturlig make up” – mitt bästa sminktips för mogen hy

Mitt bästa sminktips när det kommer till mogen hy är att satsa på så lätt och naturlig make up som möjligt. Och undvika torra pudriga och kompakta produkter som lägger sig som lager i rynkor och fina linjer.

Jag har en väldigt snabb och enkel sminkritual med några få produkter som består av  BB-cream och concealer, solpuder, brynfix och lite mascara.

Jag brukar blanda ut min BB-cream med min vanliga fuktkräm och för ett mer naturligt resultat. Just nu har jag gått tillbaka till min hudvårdserie för mogen hy från Rituals, då Ole Henriksens aktiva C-vitaminprodukter blev för tuffa i kombination med  Skin Tech-behandlingen, den där kempiska peelingen jag berättade om i ett tidigare inlägg.

Jag sminkar mig inte varje dag. Men när jag väl gör det, brukar jag applicera underlaget med en make up-svamp för en jämnare yta. Därefter brukar jag ta en concealer under ögonen och för att täcka pigmenteringar, ärr och eventuella blemmor. Sen markerar jag käklinjen, kindbenen och hårfästet med solpuder. Tänk att du ska “lyfta dragen” och öppna upp ansiktet … istället för att tynga/mörka ner.

Naturlig make up – mitt bästa sminktips för mogen hy

Blandar BB-cream med fuktkräm. Just nu är jag tillbaka till min hudvårdserie från Rituals.

Viktigt är dock att ta det lite försiktigt med solpudret, då det kan vara svårt att avgöra färgens mättnad i inomhusljuset.
Brynen brukar jag fylla i och forma med en “mascara” för ögonbryn. Och så avslutar jag med en mascara som ger volym (endast) på den övre fransraden för att se lite piggare ut.

Lätt och naturlig make up – mitt bästa sminktips för mogen hy

Det här är ett bra exempel på när man misslyckats lite med rouget, som såg bra ut i badsrumsljuset men som blev alldeles för starkt i dagsljus. FYI. Det var granndamen som kom med tidiningen, jag har ej köpt den. Jag hade naturligtvis stått för det om jag gjort det.

Naturlig make up – mitt bästa sminktips för mogen hy

Några av mina produkter som jag använder just nu. Detta är inget reklaminlägg eller så.

Sen är jag ready to go. Vilket jag är oavsett, med smink eller inte …  Men ibland kan det faktiskt vara kul att känna sig lite piffigare. Även om bara för sin egen skull.

(Ett annat skönhetsknep är att äta mycket morötter för en mer gyllene och varmare hudton. Jag äter minst ett kilo i veckan! Då morötter är min absoluta favoritgrönsak.)

Och det där med att göra sig fin för sin egen skull … Senast jag var nere hos mamma i Nybrostrand passade jag på att smälla av några bilder till sociala medier i den vackra Skåneidyllen. Normalt hade jag dragit på mig första närmsta uppsättning kläder för en promenad. Men nu tog jag på mig en vinröd kabelstickad tröja med matchande kjol.
Vilket visade jag vara både en snygg och bekväm promenad-outfit. Ja, liksom varför inte. En promenadklädsel behöver ju nödvändigtvis inte innebära “joggingbyxor”?

Jag reflekterade över detta efteråt …  att det faktiskt var rätt trevligt att känna sig fin. Även om det “bara” var jag och mamma som såg. Så efter det har jag faktiskt tänkt på att anstränga mig lite mer … även dagar när jag sitter hemma och jobbar med bara avbrott för hundpromenader, motion och gå till affären och handla.

På tal om det ska jag strax ta en paus från datorn för ett konditionspass på gymmet. Publicerade faktiskt alldeles nyss en artikel om hur du kan variera konditionsträningen inomhus.  Önskar dig en fin dag!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply