Livet över kaffe

Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete?

När jag vaknade i morse såg sängen ut som om en brottsplats … eller som om det skulle ha pågått någon form av ”exorsism” mellan lakanen. Kan tänkas varit det sistnämnda, då det var fullmåne igår och jag hittade Nitro (hunden) som aldrig är mer än en armlängds avstånd från mig, kurandes i köket. 

Måste varit tryck i den där andeutdrivningen då till och med underlakanet hade glidit av sängen. Tänkte först ta en bild men lät bli. Då jag tyckte det kändes lite intimt att visa upp vårt rosa Hello Kitty-madrassfodral. Ett fodral som Mårten redan hade när vi träffades. Och inget fel i det. Allt behöver ju inte vara minimalistiskt och Stockholmsvitt.

När jag ett par timmar senare fick min mens… ja, då förstod jag anledningen till den oroliga nattsömnen. Jag och mina hormoner alltså. Vilken följeton detta har blivit?!
Hade som tur var bara ett enda planerat möte i dag och som väldigt vältajmad ställdes in. Hade sett fram mot att träffa vederbörande men inte så kul att mötesdetja när man är jättetrött.

Så idag tog jag  ett välbehövligt break från datorn för att istället ägna mig åt pappersjobb, städa och rensa här hemma. Nu har jag har rivit ut hela garderoben för att sortera och få en överblick på vad jag har, vad som går till insamling och vad som ska säljas på Tradera. I skrivandets stund ligger det kläder precis överallt i sovrummet.
När jag körde loss här hemma med dammsugaren var jag tvungen att texta Mårten (som är på träningsresa i Kroatien) och skryta över min egen huslighet. Ja, vårt hem är inget showroom direkt. Men hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete tänker jag?

Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete?

Dagens lilla äventyr var att köpa en balja och såpa så att jag kan göra fotbad och hemma-spa. Höll på att skämmas ihjäl över mina raspiga hälar när jag blev masserad härom dagen. Är inte det inte lite typiskt att man glömmer de kroppsdelar man gömmer? Speciellt under vinterhalvåret.

I kväll har jag även bunkrat upp med grönsaker, fisk och yoghurt med mera. Åt de där pannkakorna igen. Till lunch. Den här gången med keso och banan. Det var inte riktigt tanken med rätten (att äta pannkakor utan mjöl till lunch) eftersom det är alldeles för klent att stå sig på, enligt mig. Jag är inte överdrivet stor i maten men frukosten och lunchen är mina heligaste mål  – för att jag ska klara av att hålla balansen, för att undvika att tappa kontrollen på kvällen och vräka i mig något onyttigt som jag inte hade tänkt. ”Klassikern” vi alla känner igen?

I morgon ska jag testa att göra en ny fisksoppa. Kika in i morgon kväll för receptet på den!

Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete?

I går fortsatte vi med Illustrator på kursen. Det här är min allra första teckning i det programmet. I går kändes det lättare på kursen. Skönt!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply