Träning 40 plus

Reflexer: Säker träning är bra träning

Säker träning är bra träning och om du syns i mörkret när du springer, ökar du dina chanser avsevärt att få finnas till ett tag till i detta jordeliv. Därför är det så himla viktigt med reflexer. 

SOC har i omgångar satsat på vinterfodrade reflexkläder och jag har redan hunnit springa vid ett flertal tillfällen i mina. Löpning är en av mina absoluta favoritträningsformer och jag springer allra bäst på eftermiddagen/kvällningen (när jag har energi i kroppen) och vid den tiden (typ 18) börjar det redan bli dunkelt utomhus.

(Inlägget innehåller köplänkar)

Reflexer: Säker träning är bra träning

När man försöker skapa ”after ski-känsla” på en terass i Solnas industriområde, haha. På bilden har jag på mig SOC W Visible jkt (1299 kr) och SOC W Run Warm Ths (399kr)

Jag tror jag gillar löpning så mycket för den meditativa känslans skull, för att det är enkelt att ta sig ut och för den omedelbara endorfinkicken. Finns inte mycket jag mår så bra av som just löpning.

Förra veckan var en riktigt bra och varierad träningsvecka och i dag inleds en ny.  Efter två dagar i rad, lördag och söndag, med löpning tänkte jag ta en lång powerwalk in till city i samband med möte. Målsättningen den här veckan är två styrkepass och två (eller tre) löpturer.

Under sommaren valde jag att inte posta träning för att jag ville hålla det som en exklusiv stund för mig själv. Efter att nästan reflexmässigt alltid postat träning, har jag nu vant av mig vid att inte göra det. Men tänker nu att jag ska träningspeppa lite extra i oktober med tanke på den ”rosa månaden” och hur viktigt det är att vara aktiv och förebygga bröstcancer. Bland annat sänks östrogennivåerna när du tränar.

Alla är vi berörda på ett eller annat sätt av cancer och jag  gjorde en fin insamling med I am ready som avsändare, men som blev borttagen av Cancerfonden för att den inte gick i linje med deras företagspolicy. Kanske kunde jag tycka att jag kunde fått chansen att ändra innan de bara raderade allt? Luften gick lite ur mig där och då eftersom jag hade lagt ner mycket jobb på den kreativa insamlingsidén.

Önskar dig en fin dag. Nu fick jag bråttom och ska vara ute genom ytterdörren om en kvart! Jag i ett nötskal.

Syns du så finns du

Med säker stil i joggingspåret. På huvudet har jag på mig SOC Wide Headband (99kr) och SOC Run reflective glove. Gillar den dekorativa dragskon i ryggen samt att jackan går ner över rumpan i de vinterfodrade tightsen.

Foto. Ingela Laméus

Syns du så finns du

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Marie
    oktober 10, 2018 at 8:10 e m

    Vilken fin och bra jacka! Den ska jag titta på! Tack för tipset ❤️

  • Leave a Reply