Livet över kaffe

Kan man inte bara vara nöjd?

Att vara nöjd med sig själv verkar vara en omöjlighet? De flesta kvinnor jag känner vill hela tiden vara någonting annat än vad de redan är. “Bli smalare, bli bättre, få längre hår” – you name it! 

Jag fick själv en påminnelse härom kvällen när jag letade efter bilder till en “grej” och hittade en bild på mig i kort hår. Jag kommer så väl i håg hur jag i stunden (framför kameran) kände mig obekväm med mig själv … Tyckte att jag var “rund” (för att vara jag) just då och ville att håret skulle växa ut igen. Så istället för att vara nöjd, och njuta av det jag hade där och då, förstörde jag stunden genom att önska någonting annat. Så otroligt självdestruktivt!

(Och så här i efterhand, när jag ser bilderna, tycker jag att jag såg helt okej ut)

Kan man inte bara vara nöjd?

Där stod jag och slösade tid och energi på att vara missnöjd framför fotograf Ulrika Bein Fahlanders objektiv.

Nu är jag där … i framtiden …  med allt det där jag önskade mig – smalare och med långt hår.
Är jag mer nöjd nu?
Njuter jag av att vara jag – precis som jag är? Utan att vilja “förändra” eller “förbättra” något?

Jag lämnar dessa frågeställningar obesvarade.

Poängen är … Att det där kontraproduktiva med att slå på sig själv verbalt eller mentalt ..? Det måste vara det bästa sättet att slösa tid (och döda glädjen)! Tiden som går och blir till dagar … veckor… månader … och år. Som tillsist blir ditt liv. Så  blickar man tillbaka i backspegeln och undrar vad man egentligen klagade på?

Så nog med missnöje tjejer! Säger det lika mycket till mig själv som till dig. <3

Ny vecka och jetlagen har släppt, hurra! Ha lovat mig själv att inte blogga när jag är av banan så jag ser fram mot att ta nya tag nu när jag är piggare. Har flera bra teman som jag vill lyfta!

Önskar dig en fin start på veckan så “hörs” vi snart igen! Kram.

You Might Also Like

2 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Charlotte Beijer
  oktober 30, 2018 at 10:10 f m

  Alltså Malin! Du har ett sådant modell-ansikte. Du passar i både kort och långt hår!

  • Malin Nylén
   Reply
   Malin Nylén
   oktober 30, 2018 at 12:37 e m

   Tack Charlotte, men den där otrivseln hade nog mest med annat än håret att göra gissar jag. 😉

  Leave a Reply