Hållbart mode

Hållbara klappar till jul?

I dag vill jag inspirera till att köpa hållbara klappar till jul. Jag och Mårten har fortfarande kvar en del i vår Sellpy-shop, och produkterna (kläder och skor) vi säljer i shoppen är de flesta helt nya, fast till plånboksvänliga andrahandspriser!

Hållbara klappar i min och Mårtens Sellpy-shop

Herravdelningen är från Mårtens ambassadörssamarbete med Puma. Mina kläder är blandade promotionplagg och skor. Det mesta nytt eller använt vid enstaka tillfällen. Jag har gjort ett litet kollage med några godbitar från butiken.

Hållbara klappar till jul?

 

 

 

Puma huvtröja/vindjacka, strl S, 150 kr HÄR  Puma träningsskor, strl 40, 300 kr HÄR  Puma träningströja strl S, 100 kr, HÄR  Casall-linne, strl 38, 100 kr HÄR Matchande Casall-tights, stl 38, 150 kr HÄR Träningsskor från The North Face, strl 40,5, 350 kr HÄR

Dessutom säljer jag en helt ny The North Face träningsjacka på Tradera privat HÄR. Den auktionerar jag ut för 800 kr (butikspriset är 1999kr)

Hållbara klappar till jul?

Jag säljer även ett blått set– sport-bh och tights i Medium från Aim`n Sportswear, endast testat vid ett tillfälle. Du hittar det HÄR för 400 kr.

Hållbara klappar till jul?

 

Jag säljer även helt nya yogamattor (miljövänliga i bambu) från Abilica. Du hittar den HÄR för 350 kr

Hållbara klappar till jul?

Fyndar mycket second hand

Jag handlar mycket second hand och modefyndar ofta på Tradera, då jag uppskattar den typen av klipp mycket mer än att köpa i butik. Med tanke på den allmänt frigjorda inställningen till shopping i dag, med trender och modeinfluencers som triggar shoppingbegäret,  köps det mycket och slängs och som tur är omsätts det även en hel del på andrahandssajterna. Även om det allra bästa för miljön vore om vi inte shoppade alls .. är det super om man åtminstone säljer vidare kläderna istället för att slänga. För över 70 % av ett plaggs klimatavtryck sker under tillverkningen. Läs mer om mode och hållbarhet HÄR.

Hållbara klappar till jul?

Därför har jag och Mårten valt att öppna e-butik tillsammans med Sellpy. Utöver att det prakiska med att få undan det gigantiska klädlagret vi förvarar här hemma, känns det värdefullt att bidra till ett mer hållbart samhälle.
Alltså Jesus, så mycket prylar min käre make har släpat hem genom åren! Även jag, fast inte i samma stora utsträckning som Mårten. Tillsist har man ingen översikt, bara prylar överallt. Det är ett lyxproblem, jag vet, och med risk för att framstå som otacksam vill jag just nu inte ha hem en enda goodiebag till.

Bloggen har stått stilla en vecka då jag har haft mycket att göra och inte haft energi över att blogga som jag brukar. Just nu håller jag och Karin på att sätta ihop Mårtens föreläsningsturné i 21 städer … granska datum och boka föreläsningslokaler efter budget. Då är det bra att ha kollegor som kan bevaka alla trevliga och intressanta PR-events som jag inte hinner gå på … som ayurvedisk yogafrukost med Rituals Cosmetics som Fanny fick representera oss på. och Ingela fick uppdraget att bevaka samarbetet mellan K2 och Bröstcancerförbundet på pressfrukostträff i Stadiums butik på Drottninggatan. Det är det som är det fina med att vara ett team, att man hjälps åt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply