Hälsa

Ett hälsosamt entreprenörskap sätter människan i fokus

Igår bjöd det kvinnliga affärsnätverket Passion for business (med tillhörande nätverksmagasin) in till ett frukostseminarium i hälsans tecken i SEB´s ljusa och fina lokaler på Stureplan 2.

Talare för morgonens “healthy business-tema” var tre framgångsrika hälsoentreprenörer – Estelle Nordenfalk, grundare av Yogayama som talade om utmaningen med en franchise-ägd affärskedja och värdet av service och det personliga mötet.
 Ulrika Holm, som driver och grundade hälso-snabbmatskedjan Blue Berry Lifestyle (och magasinet och podden med samma namn) som talade om hälsosamt entreprenörskap och att våga nischa sig.
Doktor Sanna Ehdin som skrivit 15 böcker och nyligen börsnoterat sitt hälsoföretag (inom ekologisk hudvård) och som delade sina bästa hälsotips med oss.

“Ett hälsosamt företagande startar med dig”

Återkommande i dessa tre framgångsrika entreprenörers föreläsningar, var hur viktigt det är med det personliga mötet i vårt digitaliserade samhälle  samt hur stress, som livsstilsfaktor, är vår tids största hälsoutmaning. Hur viktigt det är att lära sig hantera stress, hitta tid och miljöer för återhämtning–  och välja bort stressorer i största möjliga utsträckning.

Vilket make sense, då jag tror att  det är väldigt svårt att långsiktigt driva en hållbar och blomstrande business om du själv inte mår bra, eller vad tror du? Särskilt vi som säljer hälsa behöver ju värna om vår egen trovärdighet och uppfattas som hälsosamma tänker jag.

Det var en väldigt trevlig morgon och jag som sällan går på events tackade mig själv att jag tagit mig tiden även om det (för mig som kan välja min arbetstid) var en väldigt tidig morgon (07.30-09.00) Men jag tyckte det var bra att jag tvingades upp då jag bestämt mig för att börja träna på mornarna igen. Märker att jag lätt kommer ur mina rutiner nu när det blivit mörkare. Antar att jag inte är ensam om att uppleva november som extra utmanande?

Önskar dig en fortsatt fin vecka!

Hälsosamt entreprenörskap sätter människan i fokus

Hälsosam frukost från Blueberry …

"Healthy business" med människan i fokus

Estelle från Yogayama vill erbjuda en varm och prestationsfri mötesplats för människor. Hon berättade även hur de tänkt till kring kommunikationen och medvetet valt bort bilder med uppvisningsyoga som du ofta möter på Instagram.

"Healthy business" med människan i fokus

Ulrika Holm från Blueberry berättade om resan från hälsokost till urban hälsosnabbmatskedja med Stockholms bästa hälsosmoothies.

"Healthy business" med människan i fokus

Doktor (i bioteknik) Sanna Ehdins två bästa hälso- och framgångstips är att etablera en god relation med dig själv och göra det du älskar.

Hälsosamt entreprenörskap sätter människan i fokus

SEB visade sig erbjuda en kontorsoas mitt på Stureplan.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply