Mat

Besatt av bröd

Besatt av bröd… kan man bli det? Jo, vi är nog lite smått besatta här hemma av korn-och fruktbrödet jag bakar. När man väl har börjat baka själv är det nästintill omöjligt att återgå till köpebröd.

Utöver den goda smaken, känns det så mycket bättre i magen att äta ett fullkornsbröd helt utan tillsatser och konserveringsmedel som man bakat själv (och känner till varenda liten ingrediens). Jag vet att många är rädda för att äta bröd men så länge du väljer ett bra fiberrikt bröd (utan socker) och äter det på “rätt” tidpunkt på dygnet (kanske inte så jättenödvändigt att kolhydratsladda med energirikt bröd precis innan läggdags?) är bröd toppen. Till och med till lunch med nyttigt pålägg som t.ex. kalkon, keso och avokado med mera.

Att jag börjat baka är ett stort hälsolyft i det Nylénska köket. Det här brödet … Vänskapsbröd som det heter, stod jag en jul och bakade som julklapp till alla mina vänner. Och jag har nu utvecklat det mer och har i 2 påsar torkade aprikoser och 3 dl russin (och ibland torkade blåbär), hasselnötter samt byter lingonsylten mot äppelmos. Eller så blandar jag moset och sylten. HÄR hittar du ursprungsreceptet.

Nu ska jag strax i väg för att sammanställa Mårtens PR- turné för boken med Karin. Vi har hunnit preliminärboka lokaler i 21 städer så nu behöver vi göra en checklista så vi inte missar något viktigt. Nästa vecka ska det upp en turnésida och synkas med Tickster så vi kan börja sälja biljetter. I dag ska jag och Mårten träffa Volvo Studio för att stämma av våra events med I am ready under våren. Jag tror det här med tävlingar på nätet och events kommer bli vår grej i framtiden.
Just nu är jag jättesugen att ta tag i min egen PR-event-verksamhet. När saker och ting har lugnat sig i december ska jag börja fila på mina egna projekt. Men först avsluta kursen i grafisk design, arrangera Mårtens pressfrukost och sjösätta turnéplanen. Men sen … då! 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply