Hälsa för själen

Helgen i Skåne

Helgen i Skåne höll vad den lovade. Miljöombytet gjorde mig gott och jag fick den återhämtning jag behövde. Ibland räcker det bara med några dagar av lugn för att ladda batterierna.

yogaeventet med Josefine och Rituals, som jag berättade om i ett tidigare inlägg, fick vi skriva ner saker vi önskade oss på en lapp för att därefter elda upp, traditionsenligt med den persiska ritualen Yalda. Kan bara gissa att de flesta i rummet önskade sig saker som långt och friskt liv och så vidare? Vilket naturligtvis är det enda vettiga. ”Långa promenader längs havet och vitt vin” , var det enda jag längtade efter där och då, i mitt kortsiktiga flyende sinne. Och just det ja, jag tillåter mig själv att dricka vin igen, fast mindre ofta nu än tidigare.

Jag kunde konstatera rätt snabbt att livet som helyllenykterist inte var för något mig. Måttligt funkar ju det med. Faktum är att om man alltid hade kunnat göra saker och ting med måtta och aldrig överkonsumerat någonting… Eller underdrivet motion. Ja, då hade “livets goda” aldrig blivit ett problem.

Hela min kropp och själ skrek av Skåne-abstinens, veckorna innan jag åkte ner. Jag älskar verkligen naturen i Nybrostrand, utanför Ystad, där min mamma och hennes man Uno bor. Det är så skönt att få byta betong och stress mot kilometerlånga stränder och havets brus. Vet att många undrar varför jag inte alltid följer med Mårten på alla hans resor … men för mig, i den här fasen i livet, känns det viktigt att få tid tillsammans med mina föräldrar.

Helgen i Skåne

Jag och Samira som är sambo med min bonusbror.

Helgen i Skåne

Uno och mamma får hjälp i köket av Larbradoodeln Messi.

Helgen i skåne

Uno har varit min bonuspappa sedan jag var 18.

Vi i västvärlden är så otroligt navigerade av det rationella “förnuftet och låter sällan hjärtat styra.  Och i mitt hjärta känns Skåne mycket mer hemma än Stockholm. För det mesta känns det som att jag bor i Stockholm för att vi ”måste”, på grund av kontaktnät och jobb. Och motviljan som jag så ofta känner inför att åka hem till Solna, tror jag beror på att jag (som hemma-jobbande egenföretagare) kopplar ihop hemmet med jobb och prestation istället för vila och harmoni. För mig står Skåne för återhämtning och Stockholm för prestation. Och som jag brukar säga, född skåning alltid skåning! 😉

Helgen i Skåne

Jag och Nitro trivs i huset i Nybrostrand.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply