Hälsa 40 plus

Häng med på 30 dagars yoga för nybörjare!

Jag är såld, jag har hittat yogan för mig! Nu skäms jag lite över att jag så ofta skämtat ironiskt om yoga och avfärdat den som “ingenting för mig.” Ack så fel jag har haft …

30 dagars yoga på YouTube med Adriene 

Alla måste naturligtvis inte gilla yoga. Men (nästan) alla behöver vi bli rörligare, slå av på tempot och zooma in. Och även om du inte lockas av yogakulturen kan du hitta stretchen och rörlighetsträningen för dig?
Min kompis Tess berättade redan för länge sedan om 30 dagars yoga med Adriene på YouTube som ett bra sätt att starta upp yogan/yogaintresset när du är nybörjare … Jag var inte intresserad då, men NU har jag äntligen gett den en chans och redan efter bara tre dagar med “morgongymnastik” känner jag hur välmåendet smyger sig på. Det bästa av allt att du slipper ta dig iväg i vargvinterkylan och tvärs över stan och betala dyra pengar för en klass.

Häng med på 30 dagars yoga för nybörjare!

Möt Adriene, min nya vän på yogamattan!

Jag gillar att Adrienne är en “vanlig” tjej som instruerar med glimten i ögat i en avslappnad klädsel vilket gör det enklare att flytta fokus från henne till dig själv. Adrianne bygger upp programmet gradvis och övningsinstruktionerna är lätta att följa och tydligt filmade ur bra vinklar. Varje pass är ca 20 min långt vilket är alldeles lagom så här i början tycker jag. Och du vill göra träningen mer utmanande kan du ge dig ut och jogga 30 minuter och sedan avsluta med 20 minuters stretch/yoga. Eller så viger du en timme åt dig själv på morgonen med yoga och andning, juice och en kroppsbehandling?
Häromdagen passade jag till exempel på att göra en fantastisk hårkur (som jag ska berätta mer om vid ett annat tillfälle) och tog en långpromenad på eftermiddagen.

Det här året har varit rätt slitsamt på många sätt och vis. Jag har grubblat mycket över livet, existentiella frågor och relationer.
Framförallt har jag insett att jag på riktigt behöver hitta ett bättre sätt att hantera mig själv och mina känslor på. Så att jag kan lägga mindre energi utåt, på andra, och istället hämta styrkan/bli tryggare/lugnare i mig själv. Jag tror inte att mindfulness och yoga är lösningen på allt, men det kan säkert hjälpa till på vägen att hitta ett något hälsosammare inre fokus än vad jag haft tills nu … Well, let´s find out!

Hoppas du får en fin lördag … Jag har lite ont i i huvudet i dag som ett resultat av kanske årets mest stressigaste dag i går, då vi hade deadline på att boka klart och få upp Mårtens föreläsningsturné på Tickster. Under helgen får du ett Early bird-pris när du uppger koden MAGI. Klicka HÄR för att hitta din stad. I dag får jag yoga-ikapp (dag 4 och 5) eftersom jag inte hann med yogan igår. Sen i eftermiddag ska jag spänna bonusmorsamusklerna ta med Juli på hästshow på Friends Arena. Det ska bli kul! Ha det gott, vad du än är och ska ta för dig!

Häng med på 30 dagars yoga för nybörjare!

“Nama-yoga-hemma-ste” 😉

 

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Anna
  december 1, 2018 at 10:45 f m

  Måste testa denna!! Tack för tipset och se till att ta hand om dig raring!❤️

  • Malin Nylén
   Reply
   Malin Nylén
   december 6, 2018 at 11:10 f m

   Gört! Återkom gärna med vad du tycker? Ta hand om dig, du med. Kram

 • Reply
  Hårkuren utan verkningstid - Malin Nylén - I am ready
  december 5, 2018 at 12:29 e m

  […] du förresten testat yogan med Adriene? Jag är på dag 8 nu och morgonens session bestod av ”meditation i rörelse”. Kände […]

 • Leave a Reply