vardagsmotion

Bloggen om vardagsmotion: ”Måste vi ta oss till gymmet för att röra på oss?”

Gym i all ära, de har allt man kan önska sig: Löpband, vikter, skivstänger och säkerligen en hel del olika pass man kan utföra. Men om man inte hinner dit? Om man ska hem, laga mat, kanske natta barn, kanske hjälpa till med läxor och vips så är klockan 20.00 och kroppen vill egentligen bara sova.

Är jag dålig för att jag inte orkar åka till gymmet utan bara vill sova?

Svaret är enkelt: ingen är dålig, alla är vi bra. Men ibland måste vi se över vår tid, se över vår vardag och kanske låta kreativiteten komma fram. Tiden har vi, men vi måste prioritera den väl.

Det är det hashtagen #PINNAPÅ handlar om, det vill säga att röra oss enkelt, för med facit i hand, av egen erfarenhet, är det just de enkla sakerna som blir av.  Man måste inte tänka stort, man kan börja enkelt. Har jag möjligheten att ta cykeln eller gå till jobbet? Kan jag ta en promenad på min rast eller kanske kan jag göra en rörelselek med mina barn? All rörelse är bra rörelse och det är på tiden att vi tillsammans ser det. Vi måste inte springa en mil, men vi kan om vi så vill.

Ingen ska behöva känna stress över att tiden försvinner, men vi kanske gör det. Så, hur gör man för att tiden skall räcka till och att man slipper stressen? Jag har tyvärr inte det facit, men jag önskar att jag hade det. Det jag kan säga är att livet är oförutsägbart och att vi är så otroligt bra precis som vi är. Vi kan röra oss, bara vi vill, kan och hittar rörelsen. Jag vill dela med mig av ett tips som min kloka pappa alltid säger ”Det handlar inte om att vara bäst om man inte vill det, det handlar om att göra så gott man kan utifrån de förutsättningar man har”.

Vi är skapade som maskiner, vi tar oss framåt så varför inte göra det tillsammans? Tillsammans kan vi kanske hitta rörelser i vår vardag, lika enkla som att göra en omelett. Tänk vad roligt det kan vara att simma en kortare sträcka eller stå på tå ett par gånger när vi lagar mat. Eller varför inte spela brännboll med kollegorna? För vet ni, de är rörelse det med.

Spring inte mot klockan, pinna på med den!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  En kommentarsförfattare
  21 juni, 2018 at 13:29

  Hej, Det här är en kommentar.
  För att komma igång med moderering, redigering och radering av kommentarer, besök sidan för kommentarer i adminpanelen.
  Kommentarsförfattares visningsbilder kommer från Gravatar.

 • Leave a Reply