vardagsmotion

Vardagsmotion: Att hitta möjligheter

Vardagsmotion: Att hitta möjligheter

Vi är på mini-semester på Kolmården, hej vad mycket intryck och promenader. Vi åker i väg med två barn som ska stimuleras, aktiveras och kunna varva ner. De ska få utforska, lära och röra sig. Det är precis det Kolmården går ut på, se djuren, promenera en hel del och leka. Det är väldigt roligt.

När motionen kommer gratis

Promenader och trappor är något som ger kroppen rörelse i precis hela kroppen. Man ser det inte riktigt för de är små små hinder som man bara behöver ta sig över. Igår gick jag med mina små korta ben 15000 steg runt Kolmårdens djurpark. Helt fantastiskt att man får möjlighet att röra sig helt gratis(bortser då ifrån att vi betalade inträde) men själva poängen är att när vi går timme ut och timme in får vi motion hela tiden.

När man ser möjligheter, blir rörelse lite mer

Jag gillar att hitta små aktiviteter som gör att pulsen höjs utan att jag behöver byta om. Här på Kolmården kan det vara att springa upp för en backe eller springa i trappor, kanske hoppa grodhopp i trappan istället för att gå. Det bästa är att inkludera barnen. Man kan springa tillsammans mellan djur och karuseller då och då. De små möjligheterna gör rörelsen till så mycket mer; glädje och gemenskap.

Vardagsmotion: Att hitta möjligheter

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply