vardagsmotion

Tänk om man kan hoppa över stressen

Det lilla som blir det extra

Att finnas tillgänglig på telefonen, sociala medier, jobb och för familjen är inte alltid lätt. Man vill gärna där emellan hinna med att kanske läsa en bok och sen träna. Som jag nämt tidigare behöver vi se över våra timmar och prioritera dem väl. När, hur och varför blir ibland huvudrubriken i mitt huvud.

Ibland räcker det med att se över kvällen efter jobbet, kan maten vara lagad dagen innan så den bara behöver värmas? Man sparar tid och eventuell trötta barn som är hungriga blir  mätta lite snabbare. Tänk om just den färdiga maten var det som gjorde att man fick mer tid med barnen på kvällen innan läggning. Att man hinner varva ner tillsammans med att kanske läsa en bok, lite pussel eller varför inte bara prata om hur varandras dag har varit. Tänk om det lilla som färdiglagad mat är nyckeln till att varva ner lättare tillsammans med sina barn?

Ta ett hopp över stressen

Varje gång vi känner stress tror jag mig att barnen känner detsamma. För min egen del behöver jag ta bort mobilen. Jag behöver ibland stänga av notiser i mobilen på kvällen för att kunna slappna av. Det kanske låter konstigt, men det kanske finns en eller två som gör lika? Det är kanske viktigast att man ser över vad som stressar för att man sedan ska kunna återkoppla och varva ner. Ta ett hopp över varje stressmoment så kanske vi kan hoppa lika långt som trestegshopparna gör tillslut.

För jag tror att stressen påverkar vår känsla till motion och rörelse. Det ska inte kännas som ett stressmoment att röra sig, det ska vara roligt och vi ska göra det med glädje- inte med stress. Kan vi minska ett stressmoment är vi på väg åt rätt håll.

Ibland kan en extra promenad själv rensa bort stress, ett försök är det alltid värt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply