vardagsmotion

Det enkla blir av; kan du alfabetet?

Enkelhet; då blir det av

Okej, enkelhet är något som vi alla troligen gillar. Det är rätt behagligt att det går snabbt och gärna inte så avancerat. Man kanske kommer hem från jobbet och åter igen måste laga mat, plocka i och ur diskmaskinen som man glömde kvällen innan. Vart är motivationen till att träna precis just då? Jo, kanske inte helt på topp. Det är kanske precis här enkelheten ger sitt rätta element. Tänk om du precis efter maten, kanske med barn eller inte får möjligheten att utföra träning med hela kroppen utan att gå hemifrån. Du kanske inte ens behöver ta fram redskap? Det skulle kanske vara något som ger lite motivation, att vara klar med träningen i pausen på filmen.

Gör alfabetet med benen: ett ben i taget eller båda samtidigt

Alfabetet

Okej nu kommer själva delen med alfabetet i träningen. 29 bokstäver ger nästan 15 bokstäver per ben. Du lyfter ett ben ( se bilden åvan) eller båda dina ben. Du använder dina ben som en penna, skriv bokstäverna i luften. Vill du göra övningen enklare gör du bokstäverna i en liten rörelse och för att det ska bli lite jobbigare gör du dem i en större rörelse. Här kommer kroppen jobba hela tiden och du väljer själv när du vill pausa och vila.

Det behöver inte vara svårare än att lägga sig på golvet under pausen på tv-programmet och skriva alfabetet i luften. Eller varför inte skriva det du själv känner för just då? Använd din fantasi, försök att inte begränsa den.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply