vardagsmotion

Att släppa bekvämligheten

När man hittat ”rätt”

För att man ska kunna se rörelse, motion och träning som en komplement till sin vardag tror jag att man behöver hitta rätt. Man behöver leta sig fram för att finna hållbara rutiner och kanske vanor som fungerar. Det kan handla om att ta en promenad innan jobbet varje dag eller att man kanske gör 40 situps om dagen. Vardagsmotionen är ett fint redskap för att våra kroppar ska vara igång och må bra. Det säger sig självt att cykeln ger mer motion än bilen. Men ibland blir vi kanske lite för bekväma. Vi måste ibland släppa taget om tryggheten för att hitta en kanske bättre trygghet. Det kan handla om att vi väljer att testa något vi aldrig gjort som att löpträna eller kanske simma några längder.

Våga ta ett steg från bekvämligheten

Vi är vanemänniskor och så har det länge varit, vi kör ofta i samma spår dag ut och dag in. Om vi ser det som att motionen är lika enkel som att borsta tänderna, eller framförallt lika viktig. Om vi inte borstar våra tänder kan vi få hål i dem. Samma gäller med motionen, om vi inte rör på oss säger kanske kroppen i från och vi kan få ont i den. I allafall inombords. Allt hänger ihop, när vi kan acceptera oss själva innifrån kan vi samtidigt jobba utifrån. Känslan i magen bör vara densamma som inuti huvudet- jag vill och klart jag kan, jag är bra.

Intervaller och löpning är något som jag blev nyfiken på när min hjärna börja testa.

När vi vågar släppa det bekväma och vågar testa en ny motionsform så vaknar vår kropp och vill troligen ha lite mer. Kroppen blir nyfiken på sin rörelse, men bara om du och din hjärna är det. Tillsammans kan kroppen och knoppen vara ett överlägset vinnande team, vi måste bara springa i samma skor och spår. För att knyta i hop säcken vill jag skriva mer så här; Du kan och du är bra. Det man behöver göra är att hitta hållbara vanor i sin motion. Vanor som inte bryts eller hopps över, för inte skippar du att borsta dina tänder?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Malin Nylén
  13 juli, 2018 at 11:03

  Jättebra inlägg Marie! Heja dig!

 • Reply
  Marie Isaksson
  13 juli, 2018 at 13:46

  Tack Malin, kul att du gillar inlägget 🙏🙂

 • Leave a Reply