vardagsmotion

Halvtid av året har passerat; hur mår kropp och knopp?

Tiden springer iväg

Månaderna rullar på, precis som livet. Allt händer kanske i en rasande fart och ibland hinner man inte med vart månaderna tar vägen. Månaderna är lite som en rulltrappa, man ser hur de rör på sig och fokuserar man så hinner man med, men missar man trappstegen så kanske man ramlar. Det är nämligen så att även om månaderna löper på i sin takt så känner vi förhoppningsvis oss själva. Vad mår vi bra av och vad triggar vårat mående till det lite sämre? Jag tänker att måendet i knoppen ger signaler till hur kroppen ska må, kanske inte hur den vill må. Så frågan jag ställer mig själv är just – hur mår knopp och kropp?

Jo, kropp och knopp har det rätt stabilt just nu. Men det är lätt att kraven man ställer på sig själv blir ett rinnande vattenfall över huvudet. När det känns så, att vattnet rinner över och man kanske borde stanna tiden lite tror jag att man behöver pausa. När jag skriver pausa menar jag att man trycker på stoppknappen på rullbandet och reflekterar över vad som fungerar och inte. Vår kropp är vår maskin och om den inte samarbetar men knoppen kan vi inte rulla vidare. Därför vill jag ge er en lite tanke att fundera på: hur får du din vardag att rulla åt rätt håll och vad får dig att må bra?

Jag kanske är lite enkelspårig, men vardagsmotionen ger min rulltrappa balans när jag kanske missar ett trappsteg. Det handlar inte om att misslyckas utan hur man hittar vägar till att våga lyckas. Jag tänker inte att kroppen ska vara i en super form, men jag tänker att min kropp ska fungera till det jag vill – att vara mamma och hälsosam.

Familjen är en del av att knoppen mår bra. Det är utan tvekan den viktigaste delen.

Kroppen bör vara ditt närmaste team

Jag tänker att om jag ska kunna klara av min vardag och samtidigt kunna njuta av det behöver jag mina byggklossar som bör vara på rätt plats. Jag behöver energin för att orka, det ska jag erkänna kan vara lite svårt med en snart 2 åring och 5 åring hemma. Men det finns små knep som ger möjlighet till att ladda batteriet lite. Sen behöver jag vardagsmotionen, ni vet promenader, enklare styrka utspridd under dagen( men underskatta inte den motionsformen för den är super) eller kanske 20 minuter på kvällen i reklam pausen på tv:n. Varför inte nämna att stå på tå när man diskar eller cyklar till jobbet. Precis det lilla enkla behöver jag för att få till den lilla extra energin. Men sen kommer den delen som kanske kan uppfattas som krav, prestation och stress: gymmet. Man ska hinna till gymmet, veta vad man ska göra där, hur maskinerna fungerar och samtidigt veta varför man gör vissa övningar. Hej och hå, jag förstår att det inte är så lätt att hitta motivationen till att träna lite mer än vardagsmotionen.

Men här vill jag belysa energin med att kunna komplettera vardagsmotionen med annan träning: det ger effekt på både kropp och knopp (i alla fall för mig). När jag planerar min livssituation efter hur jag ska kunna få till vardagsmotionen och träning så ser jag så få hinder. För mig är det lika självklart som att jag måste byta blöjorna på snart den tvåårige sonen. Det är något som jag behöver göra för att sonen ska må bra, på samma vis ser jag vardagsmotionen samt träningen- jag behöver den för att må bra.

Alla har vi olika byggklossar som vi behöver ha i vår vardag för att den ska fungera och kännas komplett. Så nu halvvägs in i året 2018, varför inte se över byggklossarna och se om man behöver ändra något för sitt mående. Finns det någon kloss som ska bort eller ska man lägga till någon? För när vi kan synka vår kropp med vår knopp då blir vi det bästa teamet för att lyckas med vår hälsa. Sen vad hälsa innebär för dig måste inte vara detsamma som mig.

Här är en byggkloss av min vardagsmotion. Häng i tio sekunder tre gånger, det är ju nästan en minut!

You Might Also Like

9 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Viktor Högnäs
  19 juli, 2018 at 14:27

  Vad intressant att läsa sig igenom! : )

  • Profilbild
   Reply
   Marie Isaksson
   19 juli, 2018 at 20:38

   Kul att du gillade det ?

 • Profilbild
  Reply
  sandra
  19 juli, 2018 at 14:32

  Så duktig du är 😀

  • Profilbild
   Reply
   Marie Isaksson
   19 juli, 2018 at 20:38

   Tusen tack ??

 • Profilbild
  Reply
  Isabelle
  19 juli, 2018 at 16:30

  Sjukt bra jobbat! Vill också börja träna men svårt med knäskada tyvärr..

  • Profilbild
   Reply
   Marie Isaksson
   19 juli, 2018 at 20:37

   Tack! Vad tråkigt med skada. Hoppas du kan hitta in något i din vardagsmotion/ träning som fungerar för dig. Kram!

 • Profilbild
  Reply
  Björn Aldenfalk
  19 juli, 2018 at 20:48

  Bra jobbat, trevlig blogg ?? Kör hårt

 • Profilbild
  Reply
  Jeanette
  20 juli, 2018 at 12:32

  Mycket duktigt av dig 🙂

 • Profilbild
  Reply
  Nilla
  20 juli, 2018 at 17:01

  Bra jobbat!

 • Leave a Reply