vardagsmotion

När motionen kommer gratis, hitta vägarna

Timmar på lekland och stranden

Motion handlar om mycket, men det handlar inte bara om att snöra på sig skorna och springa en sväng eller vara på gymmet. Ni vet det här små vardagssakerna vi gör ger oss rörelse och motion- mer än vad vi tror.

Igår spenderade jag timmar upp och ner i olika hinderbanor på ett lekland. Sprang efter barnen hit och dit samtidigt som jag själv klättrade upp för hinderna med äldsta sonen. Igår visade stegen på mobilen 21.385 steg den var samma som 1,3 mil. Tänk vad vi kan röra på oss fast vi inte tänker på det?

Men är det så enkelt, att hänga med barnen överallt och samtidigt nyttja tiden tillsammans? Jo, jag vill säga att det är de. Det är inte enkelt att vara på två ställen samtidigt men om jag kan kombinera min träning i hop med vardagsmotionen så orkar kroppen timmar på lekland. Det är med andra ord för mig ett komplement för att orka med det vanligt roliga man kan göra med barnen.

Den här grabben vet vad han vill, det ger mig inspiration att fundera på vad jag vill.

Att sätta upp mål

Ibland måste vi kanske fundera på vad vi vill med vår motion. Som jag nämt i tidigare inlägg så behöver man stanna upp och fundera på vad man vill. Jag måste till och från fundera på vad jag vill med min motion. Det jag verkligen vill är att vara en förebild för mina barn. Jag vill att de ska förstå vikten av att rörelse är roligt och viktigt för vårt mående. Men för min egen del handlar det verkligen om att balansera kroppen och knoppen till ett gemensamt team. Som jag sagt och nämt innan är det ett fint par och jag behöver jobba på den balansen. Det är ett mål jag satt upp som är hållbara för mig. Ni vet att jag nämt hållbara vanor? Det är samma med målen, sätt upp hållbara mål så du klarar av dem. Skapa enkla mål som att kanske lova sig själv 30 minuter rörelse varje dag?

Att simma är rogivande, ger motion och svalkande i den här värmen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply