vardagsmotion

När semestern blir din bästa vän

Mycket prat om semester

Jo men så är det sommar och det flesta har ett par veckor semester att spendera sin tid på. Det blir lätt många timmar på stranden med barnen ( i all fall i vår familj) – varför ska man röra på sig under semestern när man ska slappna av från arbetet?  Jag förstår att man kan känna att tyglarna skall släppas, kroppen och knoppen behöver vila. Det jag däremot har lite mindre svårt att förstå är varför man ska släppa på allt? Lägga motionen åt sidan och kanske ”unna” sig lite varje dag av olika saker och ting. Jag vill poientera att alla inte tänker så, men det finns en hel del som gör även jag förr. Det är lätt att vi släpper in latsidan lite. Jag vill tro att semestern kanske bör vara precis som den vanliga vardagen. Ni vet när man kanske ska till jobbet, lämna på förskolan eller skola. Ta hand om hushåll och sitt egna hemmabygge, men fram för allt ta hand om sin kropp.

Semestern kan bli din bästa vän

Att få slippa arbeta ett par veckor och bara fokusera på familj, vänner och sig själv är i sig helt underbart. Men jag tänker att semestern kanske kan bli din bästa motion eller träningskompis? Om du inte redan innan hade motionen i din vardag, varför inte ge semestern chansen att bidra till motion. Det är ett fint tillfälle att våga skapa din motion, hitta det du gillar. Är det att promenera, simma, dansa eller kanske springa? Du väljer din motion, du väljer när och hur den blir av. Jag vill ge dig en tanke; vad kan du göra för ny del av din motion under semestern, kan du skapa nya hållbara vanor?

Här är det ren glädje ni ser. Josefin och Ronja är två vänner jag kan skratta med och skapa motion med. Idag var första passet alla tre tillsammans och vi skapade nya vanor. Hållbara vanor- tillsammans.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply