Hållbara vanor

Återhämtning, motion och värme; en ny kombination

Se dig om, semestern är möjligheter

På semestern vill vi gärna maxa allt vi kan med aktiviteter. Det kan vara sommarland till utlandssemester till kanske ett lekland. Vi kör på i semesterhuset och vips så är semestern slut. 4 veckor burkar springa i väg snabbare än vad benen och knoppen hinner med. Så, när semestern är slut känner man sig utvilad och uppladdad för nya arbetsveckor? Det är i alla fall tanken med smestern, att ge dig själv tid för återhämtning.

Snart har en vecka gått av min första semestervecka, den veckan jag normalt sett brukar behöva för att förstå att jag har semester. Men i år är det annorlunda, jag koppla aldrig på semester-hjärnan utan jag kör på tillsammans med min familj som vanligt. Vi tränar, solar och badar, åker på små  trippar hit och dit tillsammans och med vänner. Skillnaden nu är att det vi brukar göra på helgen gör vi oftare och lite hela tiden under veckan.

Livet ändras men för att vi har semester tror jag inte att vi måste känna kravet att vi ska slappna av. Tvärt om, det är när du behåller dina rutiner du ger kroppen chansen att slappna av. För tänk om jag skulle : 1. Skippa vardagsmotionen och träningen 2. Äta mer än vad jag brukar 3. Släppa på mina rutiner och hållbara vanor. Om jag skulle göra det skulle jag bli stressad. Min kropp är en maskin som tar mig fram, jag behöver mina rutiner för att kunna hålla drivmedlet igång.

En promenad som var varm, vi stanna och tog oss ett svalkande dopp.

Håll i dina vanor

Hållbara vanor har jag skrivit om innan och som ni vet nu att jag tycker är viktiga. Tanken med dessa vanor är att du alltid ska kunna utföra dem. Det ska inte spela någon roll om du är hemma, på landet eller i ett annat land. Du ska kunna utföra dem även om det är varmt, kallt, sol eller regn. För vad menas med hållbarhet igentligen? Se till att skapa dina möjligheter istället för att minska dem.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply