vardagsmotion

Det ska vara roligt mamma!

Det ska vara roligt mamma

En bilresa senare är vi framme hos barnens mormor och morfar. När vi är framme säger min äldsta son ” mamma det här gick ju bra, vi kom fram utan problem”. Efter ett par timmars badande och lek ute i solen kommer nästa tanke ” men mamma tänk vad bra vi har det” Jo visst har han rätt, vi har det bra som kan ta oss från A till B, röra på oss, leka och få chansen att skratta tillsammans.

Vår äldsta son har många tankar och funderingar. Han ger oss tillfällen att stanna upp och tänka till lite extra på vad som faktiskt är bra och inte. Vad som vi kanske ska uppskatta mer, det vi ibland glömmer.  När jag frågade vår äldsta om han tycker att det känns bra att träna svarade han ” mamma, det är jätte jätte kul på gymmet och träningen. Jag mår bra av det, jag tycker om att röra på mig. Det ska ju vara kul mamma” . När jag senare frågar vad som egentligen är roligt svarar han att allt är kul. Kompisar, hinderbanan, tränarna och att få komma hemifrån och springa lite. Det är är precis det som rörelse handlar om att det ska vara roligt, givande och stimulerande. 

En enkel övning alla kan göra som jag tycker är jätte rolig. Ta benet upp och ner. Tio gånger per ben upprepa 3 gånger per ben.

Det enkla istället för det svåra

När man utför rörelse behöver man välja vilken  nivå man själv vill hålla sig på. Vad man själv tycker är roligt kanske den andra tycker är helt galet eller orealistiskt. Ta övningen Burpees som exempel. Det är min favorit övning för den ger mig utmaning, utmaning i mitt mentala mantra. När jag känner att kroppen inte vill mer hjälper hjärnan mig tillsammans med kroppen att vilja göra klart övningen. Det ger mig energi, det ger mig motivation. Samma övning avskyr en av vännerna jag tränar med. Hon säger mer exakt” om jag ska göra övningen så går jag hem, jag vägrar det är så tråkigt” Så, varför tvinga sig att göra övningen när man inte vill? Nej hon gör en liknande övning för det ger henne mer, en övning som ger henne motivation. Vi alla är olika och vi måste acceptera det. Vi kan inte vara lika för då är vi inte så unika längre. Precis som min äldsta son säger, det ska ju vara roligt. Om vi ser till att motionen och träningen blir och är rolig så kommer vi så mycket längre med vår hälsa.

Tillsammans tycker jag träningen är roligare. Igår körde vi ett långt pass tillsammans med mycket skratt.

You Might Also Like

9 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Mirre
  2 augusti, 2018 at 09:36

  Vardagsmotion kan man hitt ai så mycket, och då när man tänker efter rör man mycket mer på sig än man är medveten om

 • Profilbild
  Reply
  Zana Vic
  2 augusti, 2018 at 10:50

  Det är otroligt hur mycket vi vuxna kan lära oss av barn!

 • Profilbild
  Reply
  Zana Vic
  2 augusti, 2018 at 10:52

  Det är otroligt hur mycket vi vuxna har att lära oss av barn! 🌸

 • Profilbild
  Reply
  Viktor Högnäs
  2 augusti, 2018 at 10:55

  Burpees är sån fruktansvärd övning haha! Men den är rolig till en början, men har svårt för att orka göra många sådana även fast jag tränar hyfsat! 🙂 fint inlägg!

 • Profilbild
  Reply
  sofia
  2 augusti, 2018 at 11:26

  Håller med om att träning ska vara roligt! Jag tycker att det är så viktigt att det ska vara både roligt men även variation 🙂

 • Profilbild
  Reply
  Jennifer
  2 augusti, 2018 at 11:33

  Vilken härlig & klok son du har!

 • Profilbild
  Reply
  Erika
  2 augusti, 2018 at 12:18

  Så kloka ord! Träning ska vara roligt 😊

 • Profilbild
  Reply
  Nilla
  2 augusti, 2018 at 12:25

  Barn är kloka! Fin son du har 🙂

 • Profilbild
  Reply
  Jennie
  2 augusti, 2018 at 14:24

  åh vilken klok son du har! 🌸

 • Leave a Reply