vardagsmotion

Ett skratt vid fel tillfälle – kan bli så fel

När instruktören skrattar vid fel tillfälle

Resan i Turkiet fortsätter med varma dagar och många timmar vid havet, poolen och i solstolen. Men för mig/oss är träningen en del av vår vardag så givetvis följer den med även här. Idag hade jag bokat in mig på ett corepass som en svensk instruktör hade. Jag glider in i salen för passet, där står några danskar och pratar om vilka vikter de ska ha. In kommer en äldre man och tittade förvirrande i lokalen med sin fru. Han frågade en av danskarna vad man skulle ha för redskap och fick hjälp. Han lyste osäkerhet och då var det kanske perfekt att instruktören var svensk. Tryggheten kommer in i rummet för de personer som aldrig testat core innan. Vad gör man, vad behöver man, hur är passet uppbyggt? Är frågor som ramlar runt i rummet. Helt förståeligt och det är viktigt att man frågar om man inte vet. Vad är träning om man inte kans göra den rätt? Jo, rätt meningslös.

Vidare in i sista låten kom de lite mer avancerade övningarna. Övningen i sig spelar ingen roll utan poängen här är att mannen som innan gled in med en osäkerhet hade svårt med en övning. Här kommer det som givetvis kan hända men blir så fel, instruktören börjar skratta åt honom inte med honom. Man ser hur mannen snabbt tappar sin koncentration och fokus- precis som instruktören gör.

Alla kan göra fel

Att jag reagera på just skrattet är enbart för att  jag vet själv hur det känns. Jag har också varit på pass för första gången, rättat till tofsen så den sitter bra. Tittat omkring, känt mig obekväm men endå nyfiken på vad passet har att ge mig i glädje och styrka. Alla kan göra fel och instruktören sa förlåt efter passet. Men just det där skrattet kan vara den anledningen till att mannen kanske inte känner sig bra och kanske inte går på ett till corepass. I alla fall inte på den här semestern. Det handlar inte om att man ska känna sig bäst, men att känna sig tillräcklig kan ibland vara en strävan vi söker. Just det här skrattet kanske inte gjorde att mannen kände sig tillräcklig då tyvärr andra börja skratta med.

Vikten av träning bör vara glädje, harmoni och givetvis energi i form av styrka och lycka. Vi behöver varandra för att lyckas även om vi inte känner varandra. Ge varandra en high-five en extra gång, säg att någon var duktig eller kanske stark? Testa att ge någon du inte känner positiv feedback, det glädjer mer än vad man tror.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply